Λίβανος: «Νεκροί δύο δημοσιογράφοι από ισραηλινό πλήγμα»

Λίβανος: «Νεκροί δύο δημοσιογράφοι από ισραηλινό πλήγμα»

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου κατηγορεί το Ισραήλ για τον θάνατο δύο δημοσιογράφων του δικτύου Al Mayadeen

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο δημοσιογράφοι, σκοτώθηκαν «από ισραηλινά πλήγματα» στον νότιο Λίβανο, με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου να εκφράζει την καταδίκη του για την επίθεση.

Το συμβάν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, σημειώθηκε στο χωριό Ταίρ Χάρφα κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, όπου τις τελευταίες εβδομάδες οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ της Χεζμπολάχ και του ισραηλινού στρατού έχουν ενταθεί. Στην επίθεση, σκοτώθηκε μία δημοσιογράφος, ένας εικονολήπτης της τηλεόρασης του Al Mayadeen και ένας ακόμη άνδρας. Μια ηλικιωμένη γυναίκα φέρεται επίσης να σκοτώθηκε στην περιοχή Κφαρκέλα, στα ανατολικά.

«Αυτή η επίθεση αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχουν όρια στα ισραηλινά εγκλήματα και ο μόνος στόχος τους είναι να φιμώσουν τα μέσα ενημέρωσης που αποκαλύπτουν τα εγκλήματα και τις επιθέσεις τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Ναμπζίμπ Μικάτι.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι «επιχείρησε εναντίον μιας απειλής» στην ίδια περιοχή και ότι εξετάζει το περιστατικό. Νωρίτερα, ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν «τρομοκρατικούς πυρήνες» στη συνοριακή περιοχή, καθώς και στόχους που ανήκουν στην ισλαμική οργάνωση της Χεζμπολάχ. 

«Πρόκειται για μια περιοχή με ενεργές εχθροπραξίες, όπου σημειώνονται ανταλλαγές πυρών. Η παρουσία στην περιοχή είναι επικίνδυνη. Το περιστατικό εξετάζεται», σημείωσε ο στρατός του Ισραήλ.

Από την πλευρά του, το Al Mayadeen ανακοίνωσε ότι η δημοσιογράφος Φάραχ Ομάρ και ο εικονολήπτης Ραμπίχ αλ-Μααμάρι βρέθηκαν «σκόπιμα» στο στόχαστρο καθώς έκαναν ρεπορτάζ από την Ταίρ Χάρφα, ένα χωριό περίπου 2 χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνει τα πτώματα των δημοσιογράφων στο έδαφος κοντά σε μια φλεγόμενη τηλεοπτική κάμερα τοποθετημένη σε τρίποδο.

Με πληροφορίες από BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT