Μακρόν: Εργαζόμαστε για την απελευθέρωση όλων των ομήρων της Χαμάς

Μακρόν: Εργαζόμαστε για την απελευθέρωση όλων των ομήρων της Χαμάς

H ανθρωπιστική εκεχειρία που ανακοινώθηκε θα πρέπει να επιτρέψει την παροχή βοήθειας στον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε με ηλεκτρονικό του μήνυμα τη συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων και για μια ανθρωπιστική εκεχειρία.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε έως ότου όλοι οι όμηροι απελευθερωθούν, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, συμπληρώνοντας ότι η ανθρωπιστική εκεχειρία που ανακοινώθηκε θα πρέπει να επιτρέψει την παροχή βοήθειας στον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας.

«Αλληλέγγυοι και με το Ισραήλ και με τους Παλαιστινίους»

«Είναι δυνατόν να είμαστε αλληλέγγυοι και με τους Ισραηλινούς και με τους Παλαιστινίους», δηλώνει σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα Libération η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά, η οποία επίσης χαιρέτισε τη συμφωνία. 

Η ίδια τόνισε παράλληλα πως η μόνη «βιώσιμη» πολιτική προοπτική είναι αυτή των δύο κρατών.

Σχετικά με τους Γάλλους ομήρους, η Κολονά τονίζει ότι η Γαλλία είναι σε σχεδόν μόνιμη επαφή με τα κράτη που ηγούνται των διαπραγματεύσεων, κυρίως με το Ισραήλ και το Κατάρ, αλλά και με άλλους εμπλεκόμενους εταίρους, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αίγυπτος, χωρίς ωστόσο να μπορεί, όπως αναφέρει, να πει περισσότερα. «Απαιτούμε την άμεση, άνευ όρων απελευθέρωση των ομήρων. Η ελπίδα μιας τέτοιας απελευθέρωσης μας εμψυχώνει, αλλά θέλω να είμαστε προσεκτικοί, διότι ακόμα κι αν τα πράγματα προχωρούν, όσο μια συμφωνία δεν οριστικοποιείται πλήρως, πρέπει να παραμένουμε επιφυλακτικοί», επισημαίνει.

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση, για το ποια είναι η θέση της Γαλλίας στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, τονίζει ότι «η θέση μας ήταν ξεκάθαρη από την αρχή» και «συνοψίζεται στην πρωτοβουλία για ειρήνη και ασφάλεια για όλους, που πρότεινε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν και η οποία διαρθρώνεται γύρω από τρεις πυλώνες, που είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η ανθρωπιστική δράση και το άνοιγμα μιας πολιτικής προοπτικής». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT