CPJ: 53 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς

CPJ: 53 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς

Ο αριθμός των δημοσιογράφων που έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση Ισραήλ - Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου έχει αυξηθεί σε τουλάχιστον 53, σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ)

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των δημοσιογράφων που έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου έχει αυξηθεί σε τουλάχιστον 53, σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ).

Οπως ανακοινώθηκε, η επιτροπή ερευνά επίσης πολυάριθμες ανεπιβεβαίωτες αναφορές για άλλους δημοσιογράφους που έχασαν τη ζωή τους, αγνοούνται, κρατούνται ή έχουν υποστεί τραυματισμό.

Την Τρίτη η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Αλ Μαγιαντίν, Φάρα Ομάρ και ο εικονολήπτης Ραμπίχ Αλ Μαμαρί σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο.

«Περιοχή εχθροπραξιών»

«Πρόκειται για περιοχή με ενεργές εχθροπραξίες, όπου σημειώνονται ανταλλαγές πυρών. Η παρουσία στην περιοχή είναι επικίνδυνη», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός σχετικά με το περιστατικό.

Το τηλεοπτικό κανάλι κατηγόρησε το Ισραήλ ότι στοχεύει σκόπιμα τους εργαζομένους του.

Η CPJ ανέφερε ότι στους δημοσιογράφους που έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια της σύγκρουσης περιλαμβάνονται 46 Παλαιστίνιοι, τέσσερις Ισραηλινοί δημοσιογράφοι και τρεις δημοσιογράφοι από τον Λίβανο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT