Τεχεράνη: Αν δεν παραταθεί η ανακωχή στη Γάζα, ο πόλεμος θα επεκταθεί

Τεχεράνη: Αν δεν παραταθεί η ανακωχή στη Γάζα, ο πόλεμος θα επεκταθεί

Το Ισραήλ και η Χαμάς συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κατάπαυση του πυρός για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν η ανακωχή μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ δεν παραταθεί, ο πόλεμος θα επεκταθεί στη Μέση Ανατολή, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, σε δηλώσεις που έκανε στο λιβανέζικο τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen.

Το Ισραήλ και η Χαμάς συμφώνησαν σήμερα να προχωρήσουν σε κατάπαυση του πυρός για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες, ώστε στο διάστημα αυτό να προωθηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Η συμφωνία περιλαμβάνει να αφεθούν ελεύθεροι 50 από τους ομήρους που κρατά η παλαιστινιακή οργάνωση, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 150 Παλαιστινίων, κυρίως γυναικών και ανηλίκων, από ισραηλινές φυλακές.

Σημειώνεται ότι μετά το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, φιλοϊρανικές οργανώσεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή έχουν στραφεί εναντίον του Ισραήλ και με στρατιωτικά μέσα. Ανταλλαγές πυρών καταγράφονται σε καθημερινή βάση στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με την παραστρατιωτική λιβανέζικη ισλαμική οργάνωση της Χεζμπολάχ, η οποία στηρίζεται από το Ιράν. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT