Γάζα: Ο Λευκός Οίκος ελπίζει ότι θα φθάσουν εκατοντάδες φορτηγά με βοήθεια τις επόμενες ημέρες

Γάζα: Ο Λευκός Οίκος ελπίζει ότι θα φθάσουν εκατοντάδες φορτηγά με βοήθεια τις επόμενες ημέρες

Ο Μπάιντεν ευχαριστεί τον Σίσι για τη διαμεσολάβηση στην επίτευξη εκεχειρίας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λευκός Οίκος ελπίζει ότι η κατάπαυση του πυρός θα επιτρέψει μια σημαντική ένεση ανθρωπιστικού υλικού στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Την ίδια ώρα, σε μια ένδειξη επέκτασης της κρίσης, οι Αμερικανοί αναφέρουν την κατάρριψη drones των Χούθι της Υεμένης.

Η Ουάσιγκτον προσδοκά πως αρκετές εκατοντάδες ακόμη φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρουν τρόφιμα, νερό και φάρμακα θα φθάσουν στη Γάζα μέσα στις επόμενες ημέρες, μεσούσης της σύγκρουσης με το Ισραήλ, δήλωσε αργά χθες, Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι.

Παράλληλα, στο Κάιρο, η αιγυπτιακή προεδρία ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Αμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο οποίο ο Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε τον Σίσι για τον ρόλο της Αιγύπτου στην κοινή διαμεσολάβηση που οδήγησε στην επίτευξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Κατάρριψη drones των Χούθι

Αμερικανικό αντιτορπιλικό κλάσης Αρλι Μπερκ, το USS Thomas Hudner, κατέρριψε σήμερα Πέμπτη τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα-καμικάζι προερχόμενα από περιοχές της Υεμένης ελεγχόμενες από τους φιλοϊρανούς σιίτες αντάρτες Χούθι, ανακοίνωσε μέσω X (του πρώην Twitter) το μεικτό διοικητήριο το οποίο είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

«Τα drones καταρρίφθηκαν ενώ το αμερικανικό πολεμικό πλοίο εκτελούσε περιπολία στην Ερυθρά Θάλασσα. Το σκάφος δεν υπέστη καμιά ζημιά και κανένα μέλος του πληρώματός του δεν υπέστη τραυματισμό», διευκρίνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT