Ο Ντέιβιντ Κάμερον έφτασε στη Μέση Ανατολή

Ο Ντέιβιντ Κάμερον έφτασε στη Μέση Ανατολή

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας έφτασε στη Μέση Ανατολή, στην πρώτη του επίσκεψή του στην περιοχή έπειτα από την επιστροφή του στην κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έφτασε στη Μέση Ανατολή, στην πρώτη του επίσκεψή του στην περιοχή έπειτα από την επιστροφή του στην κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.

Ο Κάμερον θα συναντηθεί τόσο με Ισραηλινούς όσο και με Παλαιστίνιους ηγέτες για να συζητήσει τη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων και την παροχή περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέλαβε καθήκοντα ως επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας την περασμένη εβδομάδα, καθώς ο πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, μετακίνησε τον Τζέιμς Κλέβερλι στο υπουργείο Εσωτερικών μετά την απομάκρυνση της Σουέλα Μπρέιβερμαν για τις επικρίσεις σχετικά με τον τρόπο που η αστυνομία του Λονδίνου χειριζόταν τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις.

Συνάντηση με ομολόγους από αραβικές και ισλαμικές χώρες

Ο Κάμερον συναντήθηκε με ομολόγους του από αραβικές και ισλαμικές χώρες στο Λονδίνο χθες Τετάρτη, για να συζητήσουν τη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς.

Σε ενημέρωση, η ομάδα με εκπροσώπους από τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Ινδονησία, την Τουρκία, τη Νιγηρία και την Παλαιστίνη ανέφερε ότι οι δυτικές δυνάμεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καλούνται να επιλέξουν: είτε να απαιτήσουν από το Ισραήλ να άρει τον ασφυκτικό κλοιό στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα είτε να γίνουν συνένοχες στα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ και τη συλλογική τιμωρία.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT