Ε.Ε. – Τουρκία: Μετανάστευση και ασφάλεια στο επίκεντρο της συνάντησης της Γιόχανσον με τον Τούρκο ΥΠΕΣ

Ε.Ε. – Τουρκία: Μετανάστευση και ασφάλεια στο επίκεντρο της συνάντησης της Γιόχανσον με τον Τούρκο ΥΠΕΣ

Για θέματα μετανάστευσης και ασφάλειας πρόκειται να συζητήσουν σήμερα στις Βρυξέλλες η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον και ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για θέματα μετανάστευσης και ασφάλειας συζητούν σήμερα η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον και ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια στο πλαίσιο του δεύτερου Διαλόγου Υψηλού Επιπέδου για τη Μετανάστευση, στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, ο διάλογος διεξάγεται με σκοπό τη συνεργασία της Ευρώπης με την Τουρκία σε ό,τι αφορά την «πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή της Δήλωσης Ε.Ε – Τουρκίας και της συμφωνίας Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας». Οπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, αυτή η διάσταση αποτυπώνεται και στο πρόσφατο σχέδιο δράσης για την Ανατολική Μεσόγειο που παρουσίασε η Κομισιόν τον Οκτώβριο και αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού μέσω «στοχευμένων επιχειρησιακών μέτρων».

Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει τις κοινές προτεραιότητες Ε.Ε. – Τουρκίας στη διαχείριση της μετανάστευσης και στο πλαίσιο αυτό, θα συζητηθούν η αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, ο αποτελεσματικός έλεγχος των συνόρων, η καταπολέμηση των δικτύων διακινητών, καθώς και θέματα ασφάλειας, όπως και η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών αλλά και μέτρα κατά της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης.

Γιόχανσον και Γερλικάγια θα συζητήσουν εξάλλου και για το θέμα σχετικά με τις αιτήσεις για ταξιδιωτικές θεωρήσεις Τούρκων πολιτών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT