Γυναίκα καταγγέλλει τον δήμαρχο της Nέας Υόρκης για σεξουαλική επίθεση το 1993

Γυναίκα καταγγέλλει τον δήμαρχο της Nέας Υόρκης για σεξουαλική επίθεση το 1993

Ο Ερικ Ανταμς βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο έρευνας του FBI για τις σχέσεις της προεκλογικής του καμπάνιας με την Τουρκία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια γυναίκα κατήγγειλε τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά το 1993, όταν ο Ερικ Ανταμς ήταν αξιωματικός της αστυνομίας. 

Η γυναίκα κατέθεσε αγωγή σύμφωνα με τον νόμο της Νέας Υόρκης για τα θύματα σεξουαλικής επίθεσης κατηγορώντας τον Aνταμς και την αστυνομία της πόλης. Ο νόμος αυτός επιτρέπει σε φερόμενα θύματα σεξουαλικής επίθεσης να καταθέσουν αστικές αγωγές για υποθέσεις που κανονικά θα είχαν παραγραφεί. 

«Η ενάγουσα δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον Ερικ Ανταμς στη Νέα Υόρκη το 1993, ενώ και οι δύο εργάζονταν για τη διοίκηση της πόλης», αναφέρεται στην αγωγή. 

Ερωτηθείς σχετικά με τον ισχυρισμό, εκπρόσωπος του Ανταμς δήλωσε: «Ο δήμαρχος δεν γνωρίζει ποιο είναι αυτό το πρόσωπο. Δεν θυμάται αν έχουν συναντηθεί ποτέ και αρνείται σθεναρά κάθε ισχυρισμό περί σεξουαλικής επίθεσης».

Η εξέλιξη αυτή γίνεται γνωστή καθώς η προεκλογική εκστρατεία του Ανταμς βρίσκεται στο επίκεντρο ερευνών του FBI για το ενδεχόμενο χρηματοδότησης από την Τουρκία με αντάλλαγμα διευκολύνσεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας, το FBI και οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν εξετάζουν αν η τουρκική κυβέρνηση χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία του Ανταμς και αν ο δήμαρχος πίεσε τους αξιωματούχους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να δώσουν άδεια για το νέο πολυώροφο τουρκικό προξενείο παρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια του κτιρίου.

Με πληροφορίες από ABC News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT