Ισραήλ: Η κυβέρνηση κατηγορεί την εφημερίδα Haaretz για «ψευδή προπαγάνδα»

Ισραήλ: Η κυβέρνηση κατηγορεί την εφημερίδα Haaretz για «ψευδή προπαγάνδα»

Ο υπουργός Επικοινωνιών ισχυρίζεται ότι ορισμένα από τα άρθρα της εφημερίδας μπορεί να είναι ακόμη και αξιόποινα, υπογραμμίζοντας ότι είναι σίγουρος ότι αυτό θα «εξετασθεί από τις αρμόδιες αρχές»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ισραηλινός υπουργός Επικοινωνιών Σλόμο Κάρχι πρότεινε η κυβέρνηση να εγκρίνει ψήφισμα για να σταματήσει οποιαδήποτε κρατική διαφήμιση, οι συνδρομές και κάθε άλλη εμπορική σύνδεση με την εφημερίδα Haaretz, κάνοντας λόγο για «ηττοπάθεια και ψευδή προπαγάνδα» εν καιρώ πολέμου.

Σε επιστολή προς τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Γιόσο Φούκς, ο Κάρχι καταγγέλλει τη Haaretz για τη στάση που τηρεί μέσω της δημοσιογραφικής της κάλυψης στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς. Προτείνει το εβραϊκό κράτος να μη συνάψει νέες εμπορικές συμφωνίες με την εφημερίδα, να σταματήσει κάθε διαφήμιση σε αυτήν ακόμη και αν έχει πληρωθεί και να παγώσουν άμεσα όλες οι πληρωμές, ακόμα κι αν αυτές εκκρεμούν.

«Από την αρχή του πολέμου, το γραφείο μου έχει λάβει πολλές καταγγελίες ότι η εφημερίδα Haaretz έχει υιοθετήσει μια επιζήμια γραμμή που υπονομεύει τους στόχους του πολέμου και αποδυναμώνει τη στρατιωτική προσπάθεια και τις αντοχές της κοινωνίας», τονίζει ο Κάρχι.

Ισχυρίζεται ότι ορισμένα από τα άρθρα της Haaretz μπορεί ακόμη και να είναι αξιόποινα, υπογραμμίζοντας ότι είναι σίγουρος ότι αυτό θα «εξετασθεί από τις αρμόδιες αρχές».

Ο Κάρχι έχει πρωτοστατήσει στην προσπάθεια ψήφισης έκτακτων κυβερνητικών κανονισμών που επιτρέπουν στο υπουργείο του να ανακόπτει τη δράση ξένων ειδησεογραφικών δικτύων, που θεωρούνται επιβλαβή για την εθνική ασφάλεια. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Times of Israel

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT