Γάζα: Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες σε σχολείο της UNRWA

Γάζα: Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες σε σχολείο της UNRWA

Περίπου 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν ύστερα από επίθεση σε σχολείο, στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν ύστερα από ισραηλινή επίθεση σε σχολείο που συνδέεται με την Παλαιστινιακή Υπηρεσία Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών (UNRWA), ανέφερε η Χαμάς σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το AFP, επικαλούμενο γιατρό στο νοσοκομείο Αλ Αουντα, τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 93 τραυματίστηκαν στο σχολείο που βρίσκεται στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Γάζα.

Το AFP υπογραμμίζει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει την αναφορά, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από εκπρόσωπο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF).

Τις πληροφορίες για την συγκεκριμένη επίθεση στο σχολείο της Τζαμπαλίγια μετέδωσε λίγο νωρίτερα και το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων (WAFA), το οποίο αναφέρει πως είχαν βρει καταφύγιο εκεί εκατοντάδες εκτοπισμένοι.

Σημειώνεται πως στην Τζαμπαλίγια βρίσκεται ο μεγαλύτερος προσφυγικός καταυλισμός στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), σχεδόν ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε 156 σχολεία και δομές, για να γλιτώσουν από τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς του Ισραήλ μετά την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT