Ισραήλ: Αυτές είναι οι 13 γυναίκες που απελευθέρωσε η Χαμάς

Ισραήλ: Αυτές είναι οι 13 γυναίκες που απελευθέρωσε η Χαμάς

Στον κατάλογο των ομήρων περιλαμβάνονται 4 παιδιά, 3 μητέρες και 6 ηλικιωμένες γυναίκες

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των 13 Ισραηλινών ομήρων που απελευθερώθηκαν από τη Γάζα σήμερα. Στον κατάλογο των ομήρων περιλαμβάνονται 4 παιδιά, 3 μητέρες και 6 ηλικιωμένες γυναίκες. 

Οπως τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, απελευθερώθηκαν επίσης 10 πολίτες της Ταϊλάνδης και ένας πολίτης των Φιλιππίνων.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες εβδομάδες είχαν απελευθερωθεί δύο Αμερικανίδες (μητέρα και κόρη) και δύο ηλικιωμένες Ισραηλινές.

Το Ισραήλ έχει ανασύρει τις σορούς τουλάχιστον δύο ομήρων. Συνολικά, περίπου 240 όμηροι είχαν απαχθεί και οδηγηθεί στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου.

Η Χαμάς έχει ανακοινώσει ότι σημαντικός αριθμός αυτών έχασαν τη ζωή τους λόγω των βομβαρδισμών του Ισραήλ. Το Τελ Αβίβ δεν έχει επιβεβαιώσει αυτή την πληροφορία.

Νωρίτερα, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν πλήθος Παλαιστινίων που είχε συγκεντρωθεί έξω από τη φυλακή Οφερ, αναμένοντας την απελευθέρωση ομοεθνών τους στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Οπως φαίνεται σε εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, οι ισραηλινές δυνάμεις έριξαν δακρυγόνα εναντίον των συγκεντρωθέντων.

Συνολικά, οι ισραηλινές αρχές αποφυλάκισαν 39 γυναίκες και παιδιά σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση 24 ομήρων από τη Χαμάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT