Μπάιντεν: Θα απελευθερωθούν και άλλοι όμηροι τις επόμενες μέρες

Μπάιντεν: Θα απελευθερωθούν και άλλοι όμηροι τις επόμενες μέρες

Ο Μπάιντεν αρνήθηκε να κάνει εικασίες σχετικά με το πόσο θα διαρκέσει ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς, αλλά δήλωσε ότι θεωρεί ότι οι πιθανότητες παράτασης της τρέχουσας εκεχειρίας είναι «πραγματικές»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προχώρησε σε δηλώσεις με αφορμή τους ομήρους που απελευθέρωσε την Παρασκευή η Χαμάς από τη Γάζα, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή ημέρα ως την «αρχή μιας διαδικασίας».

«Αναμένουμε ότι αύριο θα απελευθερωθούν και άλλοι όμηροι», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Τις επόμενες ημέρες δεκάδες όμηροι θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Δεν θα σταματήσουμε έως ότου όλοι επιστρέψουν στην πατρίδα τους», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Tόνισε επίσης ότι «δεν εμπιστεύομαι τη Χαμάς να κάνει κάτι σωστό, ωστόσο ανταποκρίνεται στην πίεση».

Ο Μπάιντεν αρνήθηκε να κάνει εικασίες σχετικά με το πόσο θα διαρκέσει ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς, αλλά δήλωσε ότι θεωρεί ότι οι πιθανότητες παράτασης της τρέχουσας εκεχειρίας είναι «πραγματικές». 

«Δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει. Η προσδοκία και η ελπίδα μου είναι ότι καθώς προχωράμε μπροστά, ο υπόλοιπος αραβικός κόσμος θα ασκήσει πίεση σε όλες τις πλευρές για να τερματίσουν την σύγκρουση όσο το δυνατόν γρηγορότερα», ανέφερε.

Οι μαχητές της Χαμάς απελευθέρωσαν 24 ομήρους την Παρασκευή κατά την πρώτη ημέρα της εκεχειρίας του πολέμου: 13 γυναίκες και παιδιά, 10 Ταϊλανδούς εργάτες γης και έναν Φιλιππινέζο. Οι όμηροι μεταφέρθηκαν από τη Γάζα και παραδόθηκαν στις αιγυπτιακές αρχές στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα, συνοδευόμενοι από οκτώ μέλη του προσωπικού της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) σε αυτοκινητοπομπή τεσσάρων αυτοκινήτων.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT