Κοινή θέση Αγκυρας και Τεχεράνης κατά της «ισραηλινής βαρβαρότητας»

Κοινή θέση Αγκυρας και Τεχεράνης κατά της «ισραηλινής βαρβαρότητας»

Συμφωνία των ηγετών Τουρκίας και Ιράν για ενιαίο μέτωπο ενάντια στο Ισραήλ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Ιρανός ομόλογός του Εμπραχίμ Ραΐσι συζήτησαν την Κυριακή τη σημασία οι μουσουλμανικές χώρες, ιδιαίτερα η Τουρκία και το Ιράν, να τηρούν κοινή στάση κατά της «ισραηλινής βαρβαρότητας στα παλαιστινιακά εδάφη».

«Οι παράνομες επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, οι προσπάθειες ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Παλαιστίνιους και πιθανά μέτρα για μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός στην περιοχή συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τουρκική προεδρία.

Κοινή θέση Αγκυρας και Τεχεράνης κατά της «ισραηλινής βαρβαρότητας»-1
Φωτ. αρχείου

Ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι το Ιράν και η Τουρκία θα συνεχίσουν να εργάζονται ενωμένοι για να καταστήσουν μόνιμη την προσωρινή κατάπαυση του πυρός και να επιτύχουν διαρκή ειρήνη.

Συζητήθηκαν οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, οι δραστηριότητες ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Παλαιστίνιους και τα βήματα που μπορούν να γίνουν για την επίτευξη μόνιμης εκεχειρίας στην περιοχή.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις προετοιμασίες και την ατζέντα του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Τουρκίας-Ιράν που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία.

O πρόεδρος του Ιράν είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Αγκυρα την Τρίτη.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, NTV

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT