Αμοιβή 10.000 δολ. για πληροφορίες σχετικά με τους πυροβολισμούς κατά Παλαιστίνιων φοιτητών στο Βερμόντ

Αμοιβή 10.000 δολ. για πληροφορίες σχετικά με τους πυροβολισμούς κατά Παλαιστίνιων φοιτητών στο Βερμόντ

Το Συμβούλιο Αμερικανοϊσλαμικών Σχέσεων (CAIR) κάνει λόγο για «άνευ προηγουμένου έξαρση του αντιμουσουλμανικού και αντιπαλαιστινιακού μίσους και της βίας»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Συμβούλιο Αμερικανοϊσλαμικών Σχέσεων (CAIR) προσφέρει αμοιβή 10.000 δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με τους δράστες της επίθεσης που είχε ως στόχο τρεις Παλαιστίνιους φοιτητές.

Το συμβούλιο κάλεσε επίσης τις Αρχές να διερευνήσουν πιθανό «κίνητρο προκατάληψης», κάνοντας λόγο για «άνευ προηγουμένου έξαρση του αντιμουσουλμανικού και αντιπαλαιστινιακού μίσους και της βίας».

Οι Χισάμ Αουαρτανί, Ταχσίν Αχμέντ και Κινάν Αμπνταλχαμίντ, δέχτηκαν πυρά από άνδρα κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Βερμόντ, ανακοίνωσε η αστυνομία του Μπέρλινγκτον.

Οι αστυνομικοί ερευνούν το πιθανό κίνητρο της επίθεσης, ωστόσο ανέφεραν ότι τα θύματα φορούσαν κεφιγιέ –παραδοσιακή μαντίλα– και μιλούσαν αραβικά όταν δέχθηκαν την επίθεση.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μπέρλινγκτον, Τζον Μούρα, δήλωσε ότι δύο από τα θύματα βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, το τρίτο έχει υποστεί πολύ σοβαρότερα τραύματα.

Η αστυνομία αναζητά τον ύποπτο.

«Εγκλημα μίσους»

Οι οικογένειες των τριών Παλαιστίνιων φοιτητών κάλεσαν την αστυνομία να διερευνήσει την επίθεση ως έγκλημα μίσους.

Ο Ριτς Πράις, θείος ενός από τα θύματα, δήλωσε ότι οι τρεις φοιτητές –όλοι ηλικίας 20 ετών– έφευγαν από το πάρτι γενεθλίων ενός οκτάχρονου παιδιού τη στιγμή της επίθεσης.

«Λιγότερο από πέντε λεπτά [αφότου] έφυγαν από το σπίτι μας, είδαμε τις σειρήνες και τα φώτα που αναβόσβηναν από περιπολικά της αστυνομίας να περνούν μπροστά από το σπίτι μας. Δεν είχαμε ιδέα ότι επρόκειτο για τον ανιψιό μου και τους φίλους του», ανέφερε ο ίδιος.

Οι οικογένειες των θυμάτων εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω της φιλοπαλαιστινιακής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Middle East Understanding, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Καλούμε τις διωκτικές Αρχές να διεξαγάγουν ενδελεχή έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης του συμβάντος, ως εγκλήματος μίσους. Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι ο δράστης να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη», ανέφεραν.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT