Ισραήλ: Στο Τελ Αβίβ ο Ελον Μασκ – Τι θα συζητήσει με Νετανιάχου και Χέρτζογκ

Ισραήλ: Στο Τελ Αβίβ ο Ελον Μασκ – Τι θα συζητήσει με Νετανιάχου και Χέρτζογκ

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν τα ζητήματα των ομήρων και του αυξανόμενου αντισημιτισμού στο Διαδίκτυο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ελον Μασκ προσγειώθηκε στο Τελ Αβίβ σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με δημοσιογράφο εξειδικευμένο στον τομέα των αερομεταφορών, ξεκινώντας μια επίσκεψη κατά την οποία οι Ισραηλινοί ηγέτες σχεδιάζουν να επιστήσουν την προσοχή του στο ζήτημα των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα καθώς και να συζητήσουν σχετικά με τον αυξανόμενο αντισημιτισμό στο Διαδίκτυο.

Το γραφείο του ισραηλινού προέδρου Ισαάκ Χέρτζογκ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι ο Μασκ πρόκειται να συναντηθεί μαζί του. Επιπλέον, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Μασκ θα έχει επίσης συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Το γραφείο του Μασκ δεν προέβη σε κανένα άμεσο σχόλιο.

Ο Αβι Σαρφ, δημοσιογράφος της ισραηλινής Haaretz για ζητήματα σχετικά με τις αερομεταφορές, ανέφερε στην πλατφόρμα «X» του Μασκ (πρώην Twitter) ότι ένα αεροπλάνο που μετέφερε τον δισεκατομμυριούχο επικεφαλής των Tesla και SpaceX, προσγειώθηκε το πρωί στο Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου είχε συναντηθεί με τον Μασκ στην Καλιφόρνια στις 18 Σεπτεμβρίου και του είχε ζητήσει να βρει μια ισορροπία μεταξύ της προστασίας της ελεύθερης έκφρασης και της καταπολέμησης της ρητορικής μίσους μετά από εβδομάδες διαμάχης σχετικά με το αντισημιτικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα X.

Ο Μασκ απάντησε λέγοντας ότι είναι ενάντια στον αντισημιτισμό και σε οτιδήποτε «προωθεί το μίσος και τη σύγκρουση», επαναλαμβάνοντας τις προηγούμενες δηλώσεις του ότι το «Χ» δεν θα προωθούσε τη ρητορική μίσους.

Ο αντισημιτισμός και η ισλαμοφοβία έχουν αυξηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου που διαρκεί τώρα επτά εβδομάδων μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής παλαιστινιακής φατρίας Χαμάς.

Οι πλευρές βρίσκονται επί του παρόντος σε εκεχειρία βάσει της οποίας το Ισραήλ έχει πάρει πίσω μερικούς από τους 240 ανθρώπους που η Χαμάς κρατούσε ομήρους. Σε αντάλλαγμα, το Ισραήλ απελευθέρωσε έναν αριθμό Παλαιστινίων που φυλακίστηκαν για λόγους ασφαλείας.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT