Βρετανία: Ανιχνεύθηκε κρούσμα της γρίπης των χοίρων

Βρετανία: Ανιχνεύθηκε κρούσμα της γρίπης των χοίρων

Το άτομο που προσβλήθηκε από την ασθένεια παρουσίασε ήπια συμπτώματα και ανάρρωσε πλήρως

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντοπίστηκε το πρώτο ανθρώπινο κρούσμα του στελέχους γρίπης Η1Ν2, το οποίο συνδέεται με τους χοίρους όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA).

«Είναι η πρώτη φορά που ανιχνεύουμε αυτόν τον ιό σε ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μοιάζει πολύ με ιούς που έχουν ανιχνευθεί σε χοίρους», δήλωσε η διευθύντρια περιστατικών του UKHSA Μίρα Τσάντ.

Το άτομο που προσβλήθηκε από την ασθένεια παρουσίασε ήπια συμπτώματα και ανάρρωσε πλήρως, πρόσθεσε η UKHSA.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι το κρούσμα εντοπίστηκε στο πλαίσιο της συνήθους επιτήρησης της γρίπης και ότι η πηγή της μόλυνσης δεν είναι γνωστή.

Η προτελευταία πανδημική γρίπη που αντιμετώπισε ο κόσμος –η γρίπη των χοίρων του 2009 που ξεκίνησε στο Μεξικό– ήταν λιγότερο θανατηφόρα από ό,τι αρχικά φοβόταν η επιστημονική κοινότητα. Αυτό οφειλόταν κυρίως στο γεγονός ότι πολλοί ηλικιωμένοι είχαν κάποια ανοσία σε αυτό, πιθανώς λόγω της ομοιότητάς του με άλλους ιούς της γρίπης που είχαν κυκλοφορήσει χρόνια πριν.

Mε πληροφορίες από BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT