Νετανιάχου: Ενημερώθηκαν οι οικογένειες των ομήρων που θα απελευθερωθούν

Νετανιάχου: Ενημερώθηκαν οι οικογένειες των ομήρων που θα απελευθερωθούν

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού αναφέρει ότι οι οικογένειες των ομήρων έχουν ενημερωθεί για προγραμματισμένες απελευθερώσεις

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ειδοποίησε τις οικογένειες των ομήρων που σχεδιάζεται να απελευθερωθούν στον τέταρτο κύκλο ανταλλαγής.

Η ανακοίνωση δεν διευκρίνισε πόσοι όμηροι θα απελευθερωθούν, ωστόσο νωρίτερα η Αίγυπτος είχε κάνει λόγο για 11 ανθρώπους.

Κατά τα λοιπά, εξελίσσεται διπλωματικός μαραθώνιος σε διεθνές επίπεδο καθώς σήμερα ολοκληρώνεται η τετραήμερη εκεχειρία, κατά την οποία η Χαμάς απελευθερώνει ομήρους με αντάλλαγμα Παλαιστίνιους που κρατούνται στο Ισραήλ.

Το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι οι κοινές προσπάθειες Αιγύπτου-Κατάρ για διήμερη παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα αναμένεται να καρποφορήσουν, καθώς οι συζητήσεις με το Ισραήλ βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο.

Η διήμερη παράταση θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση 20 Ισραηλινών ομήρων και 60 Παλαιστίνιων κρατουμένων.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται τις υπηρεσίες ασφαλείας της Αιγύπτου, σήμερα αναμένεται να απελευθερωθούν 11 Ισραηλινοί όμηροι και 33 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT