Γάζα: «Αχτίδα ελπίδας» η παράταση της εκεχειρίας, λέει ο Αντόνιο Γκουτέρες

Γάζα: «Αχτίδα ελπίδας» η παράταση της εκεχειρίας, λέει ο Αντόνιο Γκουτέρες

«Ελπίζω ότι θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε τις παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Γάζας που υποφέρουν», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, αναφερόμενος στην παράταση της εκεχειρίας που ανακοινώθηκε σήμερα

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα για δύο ημέρες είναι «μια αχτίδα ελπίδας και ανθρωπιάς», έστω και αν δεν επαρκεί προκειμένου να προωθηθεί η αναγκαία βοήθεια στους κατοίκους του παλαιστινιακού θύλακα που τη χρειάζονται, δήλωσε απόψε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

«Είναι μια αχτίδα ελπίδας και ανθρωπιάς εν μέσω του πολέμου και ελπίζω ότι θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε τις παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Γάζας που υποφέρουν τόσο, αν και γνωρίζουμε ωστόσο ότι ακόμη και με αυτόν τον πρόσθετο χρόνο θα είναι αδύνατον να ικανοποιήσουμε τις τεράστιες ανάγκες του πληθυσμού», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Γκουτέρες. Εμφανίστηκε παράλληλα αισιόδοξος αναφορικά με το ενδεχόμενο να ανοίξει άλλο ένα μεθοριακό πέρασμα ώστε να προωθηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT