Στο Ισραήλ έφθασαν οι 11 όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς

Στο Ισραήλ έφθασαν οι 11 όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς

Απελευθερώθηκαν επίσης 33 Παλαιστίνιοι – 30 παιδιά και τρεις γυναίκες – που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η απελευθέρωση 11 Ισραηλινών ομήρων (2 γυναικών και 9 παιδιών) από τη Γάζα, καθώς όπως έγινε γνωστό, λίγο μετά τις 23:00 βρίσκονταν σε ισραηλινό έδαφος.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ διευκρίνισε ότι οι 11 έχουν διπλή υπηκοότητα: τρεις με γαλλική, δύο με γερμανική και έξι με αργεντίνικη. Και οι 11 απήχθησαν από τα σπίτια τους στο Κιμπούτς Νιρ Οζ.

Η Haaretz αναφέρει ότι όλοι οι πατέρες των παιδιών παραμένουν αιχμάλωτοι στη Γάζα.

Στο Ισραήλ έφθασαν οι 11 όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς-1

Παράλληλα, απελευθερώθηκαν 33 Παλαιστίνιοι – 30 παιδιά και τρεις γυναίκες – που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές.

Ο εκπρόσωπος των IDF, Ντανιέλ Χαγκάρι, είπε ότι η παράταση της εκεχειρίας με τη Χαμάς δεν είναι οριστική, ανέφεραν οι Times of Israel. «Διαχειριζόμαστε μια συμφωνία μέσω διαμεσολαβητών όλο το εικοσιτετράωρο. Τίποτα δεν είναι οριστικό μέχρι να συμβεί πραγματικά. Τα πράγματα προχωρούν και απόψε, αλλά χρειάζεται υπομονή».

Η διήμερη παράταση της εκεχειρίας

Υπενθυμίζεται ότι -νωρίτερα- έγινε γνωστό ότι επιτεύχθηκε συμφωνία -με τη μεσολάβηση Κατάρ και Αιγύπτου- για διήμερη παράταση της εκεχειρίας και την επιπλέον απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων. Η παράταση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να περιλαμβάνει την απελευθέρωση 20 Ισραηλινών ομήρων και 60 Παλαιστίνιων κρατουμένων.

Νετανιάχου: Συνεχίζουμε το σχέδιο μας

«Σχετικά με τους ομήρους, συνεχίζουμε με το σχέδιο όπως συμφωνήθηκε και συνεχίζουμε επίσης με τον κεντρικό στόχο: να επιτύχουμε την απελευθέρωση των ομήρων, την εξάλειψη της Χαμάς και να διασφαλίσουμε ότι αυτή η απειλή δεν θα επαναληφθεί στη Γάζα», δήλωσε στην αρχή της συνεδρίασης της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, συμπληρώνοντας ότι «στη Γάζα δεν θα υπάρχει καθεστώς που να ενθαρρύνει την τρομοκρατία, θα εκπαιδεύει τρομοκράτες και θα πληρώνει για τη δράση τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT