Λονδίνο: «Οι Ελληνες είχαν δεσμευτεί να μη θίξουν το θέμα των Γλυπτών» – Διαψεύδει η Αθήνα

Λονδίνο: «Οι Ελληνες είχαν δεσμευτεί να μη θίξουν το θέμα των Γλυπτών» – Διαψεύδει η Αθήνα

Συνεχίζεται η διπλωματική αντιπαράθεση μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου, αφού ο Ρίσι Σούνακ ακύρωσε την τελευταία στιγμή τη συνάντησή του με τον Κυρ. Μητσοτάκη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η διπλωματική αντιπαράθεση μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου, αφού ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ακύρωσε την τελευταία στιγμή τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η Ντάουνινγκ Στριτ ισχυρίστηκε πως η ελληνική πλευρά είχε δεσμευτεί ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έθιγε το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα κατά την επίσκεψή του, κάτι που ωστόσο διαψεύδει μια πηγή από την ελληνική κυβέρνηση.

Την Κυριακή, ο Ελληνας πρωθυπουργός δήλωσε στο BBC ότι το να βρίσκονται τα μισά Γλυπτά στο Λονδίνο και τα άλλα μισά στην Αθήνα είναι σαν να «κόβαμε στη μέση τη Μόνα Λίζα». Στη συνέχεια, η Ντάουνινγκ Στριτ ακύρωσε τη συνάντηση του κ. Σούνακ με τον κ. Μητσοτάκη.

Το Εργατικό Κόμμα έχει περιγράψει την εν λόγω αντιπαράθεση ως «αξιοθρήνητη».

Μία πηγή από την ελληνική κυβέρνηση διαψεύδει ότι υπήρξαν διαβεβαιώσεις εκ μέρους της Αθήνας ότι δεν θα θιγόταν το ζήτημα των Γλυπτών στο πλαίσιο της επίσκεψης Μητσοτάκη.

Ανέφερε μάλιστα ότι οι προετοιμασίες για τη συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό κυλούσαν ομαλά μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ είχαν ήδη περάσει ώρες από τις δηλώσεις του Μητσοτάκη στο BBC.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT