To πανίσχυρο δίκτυο Κοχ γύρισε την πλάτη στον Τραμπ και στηρίζει τη Χέιλι

To πανίσχυρο δίκτυο Κοχ γύρισε την πλάτη στον Τραμπ και στηρίζει τη Χέιλι

Το δίκτυο Americans for Prosperity Action ενισχύει την πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ καθώς η εκστρατεία εισέρχεται στις τελευταίες επτά εβδομάδες πριν από την πρώτη αναμέτρηση

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πολιτικό δίκτυο που ιδρύθηκε από τους αδελφούς Κοχ υποστηρίζει τη Νίκι Χέιλι στην προκριματική κούρσα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές, δίνοντάς της οργανωτική δύναμη και οικονομικό βάρος σε μια δύσκολη καμπή. 

Το δίκτυο Americans for Prosperity Action στηρίζει την πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ καθώς η εκστρατεία εισέρχεται στις τελευταίες επτά εβδομάδες πριν από την πρώτη αναμέτρηση. 

«Σε πλήρη αντίθεση με τις πρόσφατες εκλογές στις οποίες κυριάρχησε ο αρνητισμός του Ντόναλντ Τραμπ και στις οποίες καλοί υποψήφιοι έχασαν αναμετρήσεις που θα έπρεπε να είχαν κερδίσει, η Νίκι Χέιλι θα δώσει ώθηση που έχει ανάγκη το ρεπουμπλικανικό κόμμα», αναφέρεται στο υπόμνημα της Εμιλι Σέιντελ, ανώτερης συμβούλου της οργάνωσης Americans for Prosperity Action. Η Σέιντελ προσθέτει ότι η Χέιλι θα κέρδιζε «τους βασικούς ανεξάρτητους και μετριοπαθείς ψηφοφόρους που ο Τραμπ δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει».

Το δίκτυο Kox συνασπίζεται έτσι με το Club for Growth –τη συντηρητική ομάδα κατά των φόρων που κάποτε υποστήριζε τον Τραμπ– και άλλους γνωστούς Ρεπουμπλικανούς δωρητές, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Blackstone Στίβεν Σβάρτσμαν, που αντιτίθενται στην εκστρατεία του πρώην προέδρου.

Η οργάνωση Americans for Prosperity Action αγόρασε τηλεοπτικό χρόνο και διαφημίσεις σε διάφορες πολιτείες, όπως η Αϊόβα, το Νιου Χάμσαϊρ και η Νότια Καρολίνα με σκοπό να επηρεάσει συντηρητικούς ψηφοφόρους. Από την αρχή του 2023, το πολιτικό δίκτυο που ιδρύθηκε από τους βιομήχανους Τσαρλς και Ντέιβιντ Κοχ έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια καθώς επιδιώκει «να βοηθήσει τους Ρεπουμπλικανούς να ξεπεράσουν τον Ντόναλντ Τραμπ», σύμφωνα με αξιωματούχο του ομίλου.

Αξιωματούχοι του δικτύου Κοχ δηλώνουν αισιόδοξοι ότι το 2024 δεν θα είναι μια επανάληψη του 2016, όταν ο Τραμπ άρχισε να κερδίζει πολιτείες έχοντας την υποστήριξη του ενός τρίτου του ρεπουμπλικανικού κόμματος. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το δίκτυο Κοχ προσπαθεί να κερδίσει τον Τραμπ. Πριν από τις προκριματικές εκλογές του 2016, ο Μαρκ Σορτ, ανώτερο στέλεχος του δικτύου εκείνη την εποχή, υποστήριξε ότι θα έπρεπε να δαπανηθούν πολλά χρήματα για να σταματήσουν τον Τραμπ. Ο ίδιος πρόκρινε τον Μάρκο Ρούμπιο, γερουσιαστή της Φλόριντα. Κορυφαίοι αξιωματούχοι και χρηματοδότες είχαν απορρίψει τότε την ιδέα. 

Με πληροφορίες από New York Times, Financial Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT