Στόλτενμπεργκ: Μην υποτιμάμε τις δυνατότητες της Ρωσίας

Στόλτενμπεργκ: Μην υποτιμάμε τις δυνατότητες της Ρωσίας

O γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ εκτίμησε ότι ο πόλεμος στην ανατολική Ευρώπη έχει μειώσει την επιρροή της Ρωσίας και την έκανε πιο εξαρτημένη από την Κίνα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να υποτιμά τη Ρωσία και την ικανότητά της να συνεχίσει να πολεμά στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της στρατιωτικής συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο αξιωματούχος εκτίμησε ότι ο πόλεμος στην ανατολική Ευρώπη έχει μειώσει την επιρροή της Ρωσίας, την έκανε πιο εξαρτημένη από την Κίνα και της κόστισε σημαντικό μέρος των συμβατικών της δυνάμεων.

«Ολα αυτά συνηγορούν στο στρατηγικό λάθος του Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία. Παράλληλα, όμως δεν πρέπει να υποτιμούμε τη Ρωσία. Η ρωσική οικονομία βρίσκεται σε πολεμική κατάσταση, ο Πούτιν έχει μεγάλη ανοχή στις απώλειες και οι ρωσικοί στόχοι στην Ουκρανία δεν έχουν αλλάξει», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.

Με την «καρδιά» του χειμώνα να πλησιάζει, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει μεγάλο απόθεμα πυραύλων με σκοπό να πλήξει ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ, η Ρωσία θα επιδιώξει και αυτόν τον χειμώνα «να αφήσει την Ουκρανία στο σκοτάδι και το κρύο». 

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT