Υεμένη: «Αμερικανικό πολεμικό πλοίο κατέρριψε drone των Χούθι»

Υεμένη: «Αμερικανικό πολεμικό πλοίο κατέρριψε drone των Χούθι»

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολεμικό πλοίο των Ηνωμένων Πολιτειών που έπλεε κοντά στο στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) που εκτοξεύθηκε από τους Χούθι της Υεμένης, δήλωσε την Τετάρτη Αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα πάντα με τον αξιωματούχο το αντιτορπιλικό «USS Carney», έκρινε ότι το drone –ένα ιρανικής κατασκευής KAS-04– αποτελούσε απειλή και στο πλαίσιο αυτό το κατέρριψε πάνω από τη νότια Ερυθρά Θάλασσα. 

Οι σιίτες αντάρτες Χούθι, που στηρίζονται από το Ιράν, έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες εβδομάδες επιθέσεις με drones και πυραύλους προς το ισραηλινό έδαφος, πολλοί εκ των οποίων αναχαιτίστηκαν από ισραηλινά συστήματα αεροπορικής άμυνας ή από αμερικανικά πολεμικά πλοία.

Η σημερινή κατάρριψη του drone συμβαίνει μία ημέρα μετά την πτήση ενός ιρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε απόσταση 1.500 μέτρων από το αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower», σε διεθνή ύδατα στον Αραβικό Κόλπο.

Ο αντιναύαρχος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, Μπραντ Κούπερ, δήλωσε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος αγνόησε πολλαπλές προειδοποιήσεις αλλά τελικά απομακρύνθηκε.

Με πληροφορίες από Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT