OpenAI: H Microsoft σε ρόλο παρατηρητή στο νέο διοικητικό συμβούλιο

OpenAI: H Microsoft σε ρόλο παρατηρητή στο νέο διοικητικό συμβούλιο

Μέχρι τώρα, ο τεχνολογικός κολοσσός δεν είχε αντιπρόσωπους στις συζητήσεις του διοικητικού συμβουλίου της OpenAI

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρόλο στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΟpenAI αναμένεται να αποκτήσει η Microsoft. Η εξέλιξη έρχεται μετά το πρόσφατο χάος που επικράτησε στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης όταν πέντε από τους έξι διευθυντές της, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου, Σαμ Αλτμαν, απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό, το νέο διοικητικό συμβούλιο της OpenAI θα περιλαμβάνει τη Microsoft ως παρατηρητή χωρίς δικαίωμα ψήφου μαζί με «άτομα των οποίων η συλλογική εμπειρία αντιπροσωπεύει το εύρος της αποστολής της OpenAI, από την τεχνολογία μέχρι την ασφάλεια και την πολιτική». 

Σημειώνεται ότι η Microsoft έχει αγοράσει μεγάλο ποσοστό της OpenAI, αν και συνεχίζει να κατέχει λιγότερο του 50% της εταιρείας. Μέχρι τώρα, η Microsoft δεν είχε κάποιον ρόλο στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης.

Η OpenAI βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης του διοικητικού της συμβουλίου έπειτα από μια περίοδο σοβαρής εσωτερικής αναταραχής. Η εταιρεία βυθίστηκε σε μια πρόσκαιρη κρίση όταν ο CEO, Σαμ Αλτμαν, και ο συνιδρυτής, Γκρεγκ Μπρόκμαν εκδιώχθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο στις 17 Νοεμβρίου.

Εν μέσω αντιδράσεων των εργαζομένων και των επενδυτών, η επιστροφή των Αλτμαν και Μπρόκμαν στην εταιρεία ανακοινώθηκε μόλις τέσσερις ημέρες αργότερα.

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, υπάρχει πιθανότητα ο Σαμ Αλτμαν να απολύθηκε από την εταιρεία έπειτα από εσωτερικές συγκρούσεις σχετικά με μια δυνητικά επικίνδυνη ανακάλυψη της τεχνολογικής εταιρείας. Ωστόσο, ο επικεφαλής της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς.

Με πληροφορίες από Financial Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT