Διπλωματική κρίση Ισραήλ-Ισπανίας με «φόντο» τη Γάζα

Διπλωματική κρίση Ισραήλ-Ισπανίας με «φόντο» τη Γάζα

Το Ισραήλ ανακαλεί την πρέσβειρά του από την Ισπανία μετά τις δηλώσεις του Πέδρο Σάντσεθ για τις πρακτικές του ισραηλινού στρατού στη Γάζα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρή διπλωματική κρίση μεταξύ του Ισραήλ και της Ισπανίας έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα μετά τις δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού σχετικά με το αν το Ισραήλ σέβεται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο στον πόλεμο που διεξάγει στη Γάζα

Συγκεκριμένα, ο Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε ότι, με δεδομένο τον αριθμό των θυμάτων μεταξύ των αμάχων στη Γάζα, αμφιβάλλει αν το Ισραήλ σέβεται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, ενώ τόνισε πως η στρατιωτική δράση στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι αποδεκτή.

Σε απάντηση, η ισραηλινή κυβέρνηση κάλεσε τον Ισπανό πρέσβη για να του επιδώσει επίπληξη. Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών Ελι Κοέν να καλέσει τον Ισπανό πρέσβη για να του επιδώσει επίπληξη «μετά την επαίσχυντη δήλωση που έκανε ο Ισπανός πρωθυπουργός την ίδια μέρα που τρομοκράτες της Χαμάς δολοφόνησαν Ισραηλινούς στην πρωτεύουσά μας, Ιερουσαλήμ».

Σύμφωνα με ανάρτηση του Ελι Κοέν, το Ισραήλ αποφάσισε να ανακαλέσει «για διαβουλεύσεις» την πρέσβειρά του στην Ισπανία

«Λόγω των σκανδαλωδών δηλώσεων του Ισπανού πρωθυπουργού, ο οποίος επανέλαβε αβάσιμους ισχυρισμούς, αποφάσισα να ανακαλέσω την Ισραηλινή πρέσβειρα στην Ισπανία Ροντίκα Ραντιάν-Γκόρνον για διαβουλεύσεις στην Ιερουσαλήμ», έγραψε ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας. 

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT