Αμερικανός καταδικασμένος για κατασκοπεία δέχθηκε επίθεση σε ρωσική φυλακή

Αμερικανός καταδικασμένος για κατασκοπεία δέχθηκε επίθεση σε ρωσική φυλακή

Ο Πολ Γουίλαν ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών σε ρωσική φυλακή, είπε στην οικογένειά του ότι ένας άλλος κρατούμενος τον χτύπησε στο πρόσωπο.

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οικογένεια του Πολ Γουίλαν, ενός Αμερικανού καταδικασμένου στη Ρωσία, δήλωσε την Τετάρτη ότι δέχθηκε επίθεση από έναν συγκρατούμενό του στην φυλακή όπου εκτίει ποινή 16 ετών.

Ο Γουίλαν είπε στην οικογένειά του σε τηλεφωνική επικοινωνία ότι εργαζόταν σε μια γραμμή παραγωγής στη φυλακή την Τρίτη, όταν ένας άλλος κρατούμενος τον χτύπησε στο πρόσωπο. 

Ο Αμερικανός κρατούμενος εξέφρασε τον φόβο ότι τέτοιες επιθέσεις θα μπορούσαν να συμβούν ανά πάσα στιγμή και να κλιμακωθούν δεδομένων των «διαφόρων αιχμηρών εργαλείων» που είναι διαθέσιμα σε εργαστήρια της φυλακής.

«Ο Πολ είναι στόχος επειδή είναι Αμερικανός και τα αντιαμερικανικά αισθήματα δεν είναι ασυνήθιστα μεταξύ των Ρώσων κρατουμένων», ανέφερε η δήλωση της οικογένειας.

Ο Πολ Γουίλαν συνελήφθη το 2018 στη Ρωσία, καταδικάστηκε με την κατηγορία της κατασκοπείας το 2020 σε 16 χρόνια φυλάκιση, ποινή που εκτίει σε φυλακή στη Μορντόβια, μια ρωσική περιοχή νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Με πληροφορίες από New York Times

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT