Η Χαμάς απελευθερώνει άλλους έξι ομήρους

Η Χαμάς απελευθερώνει άλλους έξι ομήρους

Ο αριθμός των ομήρων που απελευθερώθηκαν σήμερα ανέρχεται σε οκτώ.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άλλοι έξι Ισραηλινοί που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, απελευθερώθηκαν απόψε και παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Ως εκ τούτου, ο αριθμός των απελευθερωθέντων ομήρων ανέρχεται σε οκτώ σήμερα, αφού νωρίτερα είχαν αφεθεί ελεύθερες μια 21χρονη και μια 40χρονη.

Από την Παρασκευή, κάθε απόγευμα απελευθερώνονται τουλάχιστον 10 ισραηλινοί όμηροι – γυναίκες και παιδιά – σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση τριπλάσιου αριθμού παλαιστινίων κρατουμένων.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, από την Παρασκευή, η παλαιστινιακή οργάνωση απελευθερώνει περίπου δέκα ομήρους κάθε μέρα και το Ισραήλ αποφυλακίζει τριπλάσιο αριθμό Παλαιστίνιων κρατουμένων από ισραηλινές φυλακές. «Και άλλοι Ισραηλινοί όμηροι θα παραδοθούν στην ΔΕΕΣ μέσα στις επόμενες ώρες», τόνισε ο ισραηλινός στρατός.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανέφερε ότι η εκεχειρία παρατείνεται για ένα ακόμη 24ωρο, καθώς 20 λεπτά πριν από την εκπνοή της εξαήμερης ανακωχής, στις 6.40 σήμερα το πρωί, παρέλαβε νέα λίστα με 10 ονόματα Ισραηλινών ομήρων που θα απελευθερωθούν, λίστα την οποία το Ισραήλ ενέκρινε, σε αντίθεση με άλλη που είχε σταλεί νωρίτερα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT