Νίκι Χέιλι: Μπορεί να νικήσει τον Τραμπ στις εσωκομματικές για το προεδρικό χρίσμα;

Νίκι Χέιλι: Μπορεί να νικήσει τον Τραμπ στις εσωκομματικές για το προεδρικό χρίσμα;

Η πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ έχει πλέον στο πλευρό της κάποιους από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Ωστόσο, παραμένει αρκετά πίσω στις δημοσκοπήσεις

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 51χρονη Νίκι Χέιλι μπήκε στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος τον περασμένο Φεβρουάριο, ως αουτσάιντερ τότε απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Δέκα μήνες μετά ωστόσο, εκείνη έχει πια τη στήριξη της ομάδας Americans for Prosperity – AFP Action, πίσω από την οποία βρίσκονται οι δισεκατομμυριούχοι αδελφοί Κοχ. Ο Τσαρλς και ο Ντέιβιντ Κοχ ξεχωρίζουν ως δύο από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, και η ομάδα AFP Action είναι το χρηματοδοτικό όχημα μέσω του οποίου εκείνοι στηρίζουν τις προεκλογικές εκστρατείες των υποψηφίων της αρεσκείας τους στις ΗΠΑ.

Οι Κοχ ετοιμάζονται να δώσουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν τη Χέιλι να νικήσει τον Τραμπ, γράφει ο Ζακ Μπίτσαμ στον ιστοχώρο Vox, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η Χέιλι παίρνει πια τη θέση που είχε άλλοτε ο Ρον ντε Σάντις ως αντίπαλο δέος εσωκομματικά απέναντι στον Τραμπ.

Εναν χρόνο ωστόσο πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2024, η 51χρονη Νίκι Χέιλι –η οποία είχε στο παρελθόν διατελέσει πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας και βουλευτής– παρουσιάζεται να είναι αρκετές μονάδες πίσω όχι μόνο από τον 77χρονο Τραμπ αλλά και από τον 45χρονο κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις.

Θα μπορούσε, άραγε, να αλλάξει το τοπίο τους προσεχείς μήνες; Οι αδελφοί Κοχ, όπως φαίνεται, μάλλον πιστεύουν πως ναι. Μένει ωστόσο να το πιστέψουν και οι ψηφοφόροι του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Με πληροφορίες από Vox

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT