Ντουμπάι: Μπλίνκεν και Αραβες ΥΠΕΞ συζήτησαν για το μέλλον της Γάζας

Ντουμπάι: Μπλίνκεν και Αραβες ΥΠΕΞ συζήτησαν για το μέλλον της Γάζας

O Μπλίνκεν συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών του Κατάρ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και του Μπαχρέιν, όπως επίσης και με εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Aντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι συναντήθηκε με αξιωματούχους αραβικών χωρών και συζήτησε το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας καθώς το Ισραήλ ξανάρχισε τις επιθέσεις του μετά τη διακοπή μιας εκεχειρίας με τη Χαμάς.

Πριν επιβιβασθεί στο αεροσκάφος, στο τέλος της τρίτης του περιοδείας στην περιοχή από τις 7 Οκτωβρίου, ο Μπλίνκεν είπε ότι οι συνομιλίες που έγιναν σήμερα επικεντρώθηκαν στην παρούσα κατάσταση στη Γάζα και στο πώς θα δημιουργηθεί μια «ανθεκτική, διαρκής και ασφαλής ειρήνη».

Αξιωματούχος του Στειτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι ο Μπλίνκεν συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών του Κατάρ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και του Μπαχρέιν, όπως επίσης και με εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής, στο περιθώριο της διάσκεψης COP28 του ΟΗΕ για το κλίμα που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT