ΗΠΑ: Εκδιώχθηκε βουλευτής που κατηγορείται για κατάχρηση χρημάτων

ΗΠΑ: Εκδιώχθηκε βουλευτής που κατηγορείται για κατάχρηση χρημάτων

Ο Τζορτζ Σάντος κατηγορείται ότι καταχράστηκε προεκλογικές δωρεές για ίδιον όφελος. Παραδέχθηκε ότι επικαλέστηκε ψευδώς εβραϊκή καταγωγή και ότι το βιογραφικό του ήταν πλαστό

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σύντομη καριέρα του Ρεπουμπλικανού Τζορτζ Σάντος στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ που είχε παραπεμφθεί σε δίκη έληξε την Παρασκευή, όταν οι συνάδελφοί του ψήφισαν υπέρ της αποπομπής του λόγω κατηγοριών για διαφθορά και για κατάχρηση προεκλογικών δωρεών.

Η Βουλή ψήφισε 311-114 για την άμεση απομάκρυνση του αμφιλεγόμενου νομοθέτη, υπερβαίνοντας την πλειοψηφία των δύο τρίτων που απαιτούνταν. Ο Σάντος ο οποίος έγινε μόλις το έκτο μέλος της Βουλής που αποβάλλεται εδώ και 160 χρόνια, θήτευσε στο σώμα μόνο 11 μήνες, περίπου το μισό της θητείας του. 

Ο Σάντος είχε παραδεχθεί ότι μεγάλο μέρος του βιογραφικού του ήταν ψεύτικο, την ώρα που οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς τον κατηγορούν για ξέπλυμα προεκλογικών κεφαλαίων και εξαπάτηση δωρητών.

Μια διακομματική έρευνα του Κογκρέσου τον περασμένο μήνα διαπίστωσε ότι ο Σάντος χρέωσε σχεδόν 4.000 δολάρια για θεραπείες spa, συμπεριλαμβανομένου του botox στον λογαριασμό της προεκλογικής του εκστρατείας στο Κογκρέσο. Ξόδεψε επίσης περισσότερα από 4.000 δολάρια από τα χρήματα της προεκλογικής εκστρατείας στο πολυτελές κατάστημα λιανικής Hermes και έκανε «μικρότερες αγορές» από το OnlyFans, μια διαδικτυακή πλατφόρμα γνωστή για το σεξουαλικό της περιεχόμενο, σύμφωνα με την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ο Σάντος είχε επίσης ψευδώς ισχυρισθεί ότι είχε εβραϊκή καταγωγή και είχε στους ψηφοφόρους ότι οι παππούδες του είχαν διαφύγει από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT