Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τον θάνατο πέντε ομήρων

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τον θάνατο πέντε ομήρων

«Οι οικογένειες των ομήρων ενημερώθηκαν για τον θάνατό τους», ανέφερε ο εκπρόσωπος των IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον θάνατο πέντε ομήρων που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας επιβεβαίωσε ο ισραηλινός στρατός, διευκρινίζοντας ότι ενημέρωσε τις οικογένειές τους.

«Τις τελευταίες ημέρες, ο ισραηλινός στρατός και η αστυνομία ενημέρωσαν τις οικογένειες των ομήρων Ελιγιαχού Μαργκαλίτ, Μάγια Γκόρεν, Ρόνεν Ενγκελ και Αριε Ζαλμάνοβιτς για τον θάνατό τους», δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπός των IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οπως εξήγησε, «επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής, του Μεγάλου Ραβινάτου και του υπουργείου Θρησκευμάτων διαπίστωσαν τον θάνατό τους με βάση συμπεράσματα (έρευνας) και πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών».

Πρόσθεσε επίσης ότι «κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης με τη Σιν Μπετ (την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας), βάσει συγκεκριμένων πληροφοριών, φέραμε πίσω τη σορό του ομήρου Οφίρ Τζαρφάτι για να ταφεί στο Ισραήλ».

Από τους σχεδόν 240 ανθρώπους που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της χωρίς προηγούμενο φονικής επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ και μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, 137 εξακολουθούν να κρατούνται εκεί, ανακοίνωσαν νωρίτερα οι ισραηλινές αρχές.

Οι μάχες και οι βομβαρδισμοί επαναλήφθηκαν το πρωί της Παρασκευής στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από μια εβδομάδα εκεχειρίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT