Λίβανος: Τρεις νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Λίβανος: Τρεις νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Δύο μέλη της Χεζμπολάχ ανάμεσα στα άτομα που σκοτώθηκαν

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων οι δύο ήταν μέλη της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον νότιο Λίβανο. Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε με δύο δελτία Τύπου τον θάνατο δύο μελών της, του Μοχάμεντ Μαζράανι και του Ουάτζιχ Μσεκ.

Οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ της Χεζμπολάχ και του ισραηλινού στρατού στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου ξεκίνησαν και πάλι μετά την παύση που ακολούθησε την εκεχειρία στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς. Η εκεχειρία κατέρρευσε σήμερα.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ, ο Μοχάμεντ Μαζράανι σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα του στο σπίτι τους. Νωρίτερα, το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (ANI) μετέδωσε ότι οι «άμαχοι» Μοχάμεντ Μαζράανι και η μητέρα του, Νασίφα, σκοτώθηκαν στο χωριό Χούλα «αφότου το σπίτι τους έγινε στόχος εχθρικού βομβαρδισμού».

Η Χεζμπολάχ, σύμμαχος της Χαμάς, δήλωσε σε ξεχωριστή ανακοίνωση ότι είχε στοχοποιήσει «μια ομάδα εχθρικών στρατιωτών [Ισραηλινών] πέριξ της τοποθεσίας Τζαλ αλ-Αλαμ», αναφερόμενη σε μια ισραηλινή τοποθεσία που βρίσκεται στην άλλη πλευρά των συνόρων. Επίσης ανέλαβε την ευθύνη για ακόμη τέσσερις επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών στόχων.

Ο ισραηλινός στρατός, σε ανακοίνωσή του, δήλωσε ότι έπληξε «έναν τρομοκρατικό πυρήνα» και «αναχαίτισε δύο επιθέσεις» από τον Λίβανο, προσθέτοντας ότι το πυροβολικό του «έπληξε τις πηγές των επιθέσεων».

Στον Λίβανο τις τελευταίες εβδομάδες τα πυρά και οι βομβαρδισμοί του ισραηλινού στρατού προκάλεσαν τον θάνατο 110 και πλέον ανθρώπων, στην πλειονότητά τους μαχητές της Χεζμπολάχ, και περισσότερων από δώδεκα αμάχων, ανάμεσά τους τρεις δημοσιογράφοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Τουλάχιστον έξι Ισραηλινοί στρατιώτες και τρεις πολίτες σκοτώθηκαν στο Ισραήλ από επιθέσεις που προέρχονταν από τον Λίβανο, σύμφωνα με τις Αρχές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT