Ουκρανία: Στο στόχαστρο ο πρώην πρόεδρος Ποροσένκο

Ουκρανία: Στο στόχαστρο ο πρώην πρόεδρος Ποροσένκο

Δεν επετράπη στον πρώην πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο να ταξιδέψει στο εξωτερικό, γιατί θα πήγαινε να συναντήσει τον «αντιουκρανό» Βίκτορ Ορμπαν και υπήρχε κίνδυνος να «εργαλειοποιηθεί από τους Ρώσους», όπως καταγγέλλεται.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας επιβεβαίωσαν σήμερα ότι δεν επετράπη στον πρώην πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, αντίπαλο του νυν προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να ταξιδέψει στο εξωτερικό γιατί θα πήγαινε να συναντήσει τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπαν και υπήρχε κίνδυνος να «εργαλειοποιηθεί από τους Ρώσους».

Ο Ποροσένκο, που κυβέρνησε την χώρα από το 2014 έως το 2019 και είναι σήμερα βουλευτής της αντιπολίτευσης, δήλωσε την Παρασκευή ότι εμποδίστηκε στα σύνορα καθώς επρόκειτο να μεταβεί για «δεκάδες συναντήσεις στην Πολωνία και στις ΗΠΑ».

Σήμερα, οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας υποστήριξαν ότι έλαβαν «πληροφορίες για την προετοιμασία προκλήσεων» από τους Ρώσους που θα είχαν ως στόχο τη «μείωση της υποστήριξης των ξένων εταίρων» και τον «διχασμό της ουκρανικής κοινωνίας».

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, η Μόσχα σκόπευε να «εργαλειοποιήσει» μια συνάντηση μεταξύ του Πέτρο Ποροσένκο και του Βίκτορ Ορμπάν.

Ο Ποροσένκο, που δεν διατηρούσε καλές σχέσεις με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, δεν μίλησε για προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ούγγρο πρωθυπουργό.

Ο πρώην πρόεδρος έλεγε ότι επρόκειτο συγκεκριμένα να συζητήσει για την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια και τον αποκλεισμό των συνόρων από Πολωνούς φορτηγατζήδες.

Στην Ουκρανία κατηγορείται για εσχάτη προδοσία και διαφθορά στο πλαίσιο υποθέσεων που οι σύμμαχοί του καταγγέλλουν ότι έχουν πολιτικό χαρακτήρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT