Από την επίθεση στην άμυνα περνά ο ουκρανικός στρατός

Από την επίθεση στην άμυνα περνά ο ουκρανικός στρατός

Σε θέσεις άμυνας μπαίνει πλέον ο ουκρανικός στρατός σε ορισμένες περιοχές του μετώπου με τη Ρωσία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία αλλάζει τις τακτικές πολέμου, στρεφόμενη στην άμυνα σε μερικές περιοχές και συνεχίζει τις επιθετικές επιχειρήσεις σε άλλες, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαήλο Ποντολιάκ.

Ο Ποντολιάκ ανέφερε σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι η κυβέρνηση εστιάζει τώρα στην αυξανόμενη εγχώρια παραγωγή όπλων και την επιτάχυνση των συνομιλιών με τους εταίρους για την ενίσχυση των στρατιωτικών προμηθειών.

Νωρίτερα σήμερα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι η συμμαχία πρέπει να είναι προετοιμασμένη για «άσχημα νέα» από το μέτωπο στην Ουκρανία.

Μιλώντας στο γερμανικό ARD, ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι «οι πόλεμοι εξελίσσονται σε φάσεις» και πως «οφείλουμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία τόσο στις θετικές όσο και στις άσχημες περιόδους». 

«Η νίκη του Πούτιν δεν θα ήταν μόνο μια τραγωδία για την Ουκρανία, αλλά θα αποτελούσε κίνδυνο για το σύνολο των συμμάχων», συμπλήρωσε, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «όσο περισσότερο ενισχύουμε την Ουκρανία, τόσο πιο γρήγορα ο πόλεμος θα τελειώσει». 

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT