Η Τουρκία προειδοποιεί το Ισραήλ για την καταδίωξη της Χαμάς στο εξωτερικό

Η Τουρκία προειδοποιεί το Ισραήλ για την καταδίωξη της Χαμάς στο εξωτερικό

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aξιωματούχος της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών προειδοποίησε ότι το Ισραήλ θα βρεθεί αντιμέτωπο με «σοβαρές συνέπειες», εάν καταδιώξει στο εξωτερικό υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς.

«Εγιναν οι απαραίτητες προειδοποιήσεις προς τους συνομιλητές με βάση τις δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων και εκφράστηκε στο Ισραήλ ότι μια τέτοια πράξη θα είχε σοβαρές συνέπειες», είπε ο αξιωματούχος.

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan του Ισραήλ ανέφερε την Κυριακή ότι το Ισραήλ θα κυνηγήσει τη Χαμάς στον Λίβανο, την Τουρκία και το Κατάρ ακόμα κι αν χρειαστούν χρόνια, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ Σιν Μπετ.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα δικασθεί ως εγκληματίας πολέμου για τη συνεχιζόμενη επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε ομιλία του σε συνάντηση επιτροπής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) στην Κωνσταντινούπολη, τόνισε ότι η Γάζα είναι παλαιστινιακή γη και θα ανήκει πάντα στους Παλαιστίνιους.

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT