Ισραήλ: Οι ηγέτες της Χαμάς μπορεί να διέφυγαν στην Αίγυπτο μέσω των τούνελ

Ισραήλ: Οι ηγέτες της Χαμάς μπορεί να διέφυγαν στην Αίγυπτο μέσω των τούνελ

Ορισμένες από τις σήραγγες εξακολουθούν να λειτουργούν, εκτιμούν οι Ισραηλινοί

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις παραδέχονται ότι οι ηγέτες του ριζοσπαστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς μπορεί να έχουν ήδη εγκαταλείψει τη Λωρίδα της Γάζας μέσω υπόγειων τούνελ για να κρυφτούν στην Αίγυπτο.

Τη σχετική παραδοχή έκανε ο Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

«Αυτός ο φόβος υπάρχει. Είναι κάτι που εξετάζουν πραγματικά οι πληροφορίες», είπε όταν ρωτήθηκε εάν οι ισραηλινές δυνάμεις φοβούνται ότι η ηγεσία της Χαμάς είχε ήδη εγκαταλείψει τη Λωρίδα της Γάζας.

«Γνωρίζουμε ότι πριν από τον πόλεμο, πριν από τις 7 Οκτωβρίου, η Χαμάς είχε ένα εκτεταμένο δίκτυο σηράγγων κάτω από τη Γάζα, είχε προσπαθήσει να κατασκευάσει τούνελ στο Ισραήλ, καθώς και ένα ευρύ δίκτυο σηράγγων μεταξύ της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας και της αιγυπτιακής πλευράς», πρόσθεσε ο κ. Κόνρικους.

«Δεν έχω νέες πληροφορίες για την κατάσταση αυτών των σηράγγων, αλλά η υπόθεση εργασίας είναι ότι τουλάχιστον ορισμένες από αυτές εξακολουθούν να λειτουργούν. Και επομένως αυτός ο κίνδυνος υπάρχει», τόνισε.

Αλλη πιθανότητα, την οποία υποψιάζεται έντονα ο ισραηλινός στρατός, είναι οι ηγέτες της Χαμάς να κρύβονται στη Χαν Γιουνίς, από όπου μάλιστα κατάγονται.

Πηγή: I24, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT