COP28: Χιλιάδες εκπρόσωποι της βιομηχανίας υδρογονανθράκων στις συνομιλίες για το κλίμα

COP28: Χιλιάδες εκπρόσωποι της βιομηχανίας υδρογονανθράκων στις συνομιλίες για το κλίμα

Συνολικά 2.456 άτομα που συνδέονται με τις βιομηχανίες άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου, έχουν εγγραφεί και παίρνουν μέρος στις συνομιλίες που διεξάγονται αυτές τις ημέρες στο πλαίσιο της COP28 στο Ντουμπάι.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός εκείνων που συμμετέχουν στη φετινή διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στο Ντουμπάι αλλά συνδέονται με εταιρείες ορυκτών καυσίμων έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι, όπως καταγγέλλεται από τους ακτιβιστές της ομάδας «Kick Big Polluters Out».

Συνολικά 2.456 άτομα που συνδέονται με τις βιομηχανίες άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου, έχουν εγγραφεί και παίρνουν μέρος στις συνομιλίες που διεξάγονται αυτές τις ημέρες στο πλαίσιο της COP28 στο Ντουμπάι, σύμφωνα με το BBC. Συγκριτικά, στην COP26 στη Γλασκόβη το 2021 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν περίπου 500, και στην COP27 της Αιγύπτου το 2022 περίπου 600.     

Ωστόσο, αυτή η κατακόρυφη αύξηση που παρατηρείται σε σχέση με πέρυσι ως προς την εκπροσώπηση της βιομηχανίας των υδρογονανθράκων στις συνομιλίες για την κλιματική αλλαγή, μπορεί να οφείλεται εν μέρει και σε διαδικαστικού τύπου αλλαγές καθώς οι συμμετέχοντες καλούνται πλέον να δηλώνουν περισσότερα στοιχεία αναφορικά με την απασχόλησή τους προκειμένου να εγγραφούν και να μπορέσουν έτσι να πάρουν μέρος στη διάσκεψη.

Με πληροφορίες από BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT