Ερντογάν: Ο Νετανιάχου παίζει με το μέλλον ολόκληρης της περιοχής

Ερντογάν: Ο Νετανιάχου παίζει με το μέλλον ολόκληρης της περιοχής

«Η δολοφονία γυναικών και παιδιών συνιστά έγκλημα πολέμου και το Ισραήλ πρέπει να τιμωρηθεί», επανέλαβε ο Τούρκος πρόεδρος από την Ντόχα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Νετανιάχου παίζει με το μέλλον ολόκληρης της περιοχής, εξυπηρετώντας δικές του πολιτικές σκοπιμότητες», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα Τρίτη, μιλώντας στη σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου στην Ντόχα.

«Η δολοφονία γυναικών και παιδιών συνιστά έγκλημα πολέμου και το Ισραήλ πρέπει να τιμωρηθεί», επανέλαβε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η Τουρκία ελπίζει σε μόνιμη κατάπαυση του πυρός και στη δημιουργία ανεξάρτητου κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε ότι «η Τουρκία είναι διατεθειμένη να ενεργήσει ως εγγυήτρια χώρα».

Ο Τούρκος ηγέτης επαίνεσε επίσης το Κατάρ και τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) για τις ενέργειές τους για τη Γάζα.

«Οι συνομιλίες κατά τη διάρκεια του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης για τη Γάζα ήταν σημαντικές για κοινή δράση για την περαιτέρω παρακολούθηση του θέματος» είπε, ενώ χαιρέτισε «τις προσπάθειες του Κατάρ για ανθρωπιστική παύση στη Γάζα».

Η Τουρκία πιέζει μέσω διπλωματικών κινήσεων για την παραπομπή του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.

Το Κατάρ διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στη συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς, που είχε ως αποτέλεσμα την ανταλλαγή των ομήρων που κρατά η Χαμάς με Παλαιστίνιους κρατουμένους στις ισραηλινές φυλακές.

Με πληροφορίες από Anadolu, Al Jazeera

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT