Πάνω από 950.000 δολ. για τον Παλαιστίνιο φοιτητή που δέχτηκε πυρά στο Βερμόντ

Πάνω από 950.000 δολ. για τον Παλαιστίνιο φοιτητή που δέχτηκε πυρά στο Βερμόντ

Οι Aρχές δεν έχουν αποκλείσει την πιθανότητα να πρόκειται για έγκλημα μίσους

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 950.000 δολ. έχουν συγκεντρωθεί για την ανάρρωση του ενός από τους τρεις φοιτητές παλαιστινιακής καταγωγής που δέχτηκε πυρά στο Βερμόντ των Ηνωμένων Πολιτειών και έμεινε παράλυτος από το στήθος και κάτω, σύμφωνα με τη σελίδα GoFundMe που δημιούργησε η οικογένειά του.

Μία από τις σφαίρες που χτύπησαν τον φοιτητή στις 25 Νοεμβρίου έχει σφηνωθεί στη σπονδυλική του στήλη, όπως γνωστοποίησε η οικογένειά του.

Οι τρεις φοιτητές είναι παιδικοί φίλοι, αποφοίτησαν από ιδιωτικό σχολείο στη Δυτική Οχθη και φοιτούν σε κολέγια στις ΗΠΑ.

Περπατούσαν προς το σπίτι της γιαγιάς του ενός, όταν δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση, ανακοίνωσε η οικογένεια.

Οι νεαροί άνδρες μιλούσαν σε μείγμα αγγλικών και αραβικών, και δύο από αυτούς φορούσαν επίσης τα ασπρόμαυρα παλαιστινιακά μαντίλια-κεφίγια, όταν δέχτηκαν πυρά, ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπέρλινγκτον. Οι Αρχές ερευνούν την πιθανότητα να πρόκειται για έγκλημα μίσους.

Και οι τρεις υπέστησαν σοβαρό τραυματισμό. 

Ο ύποπτος ως δράστης, ο Τζέισον Τζ. Ιτον, 48 ετών, συνελήφθη την επόμενη ημέρα στο διαμέρισμά του στο Μπέρλινγκτον. Ανοιξε την πόρτα με τα χέρια ψηλά και είπε στους ομοσπονδιακούς πράκτορες ότι τους περίμενε. Ο Ιτον δήλωσε αθώος για τις τρεις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και προς το παρόν είναι υπό κράτηση χωρίς εγγύηση.

Αύξηση των απειλών

Η επίθεση σημειώθηκε ενώ οι απειλές κατά εβραϊκών, μουσουλμανικών και αραβικών κοινοτήτων έχουν αυξηθεί στις ΗΠΑ λόγω του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς.

Ο Παλαιστίνιος που έμεινε παράλυτος μιλάει επτά γλώσσες και σπουδάζει για να αποκτήσει διπλό πτυχίο στα μαθηματικά και στην αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Brown, όπου είναι επίσης βοηθός διδασκαλίας, ανέφερε η σελίδα όπου συγκεντρώνονται τα χρήματα.

Είπε στους καθηγητές του στο κολέγιο ότι είναι αποφασισμένος να ξεκινήσει το επόμενο εξάμηνο στην ώρα του.

«Εμείς, η οικογένειά του, πιστεύουμε ότι θα αλλάξει τον κόσμο», αναφέρεται στη σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων.

«Θα αλλάξει τον κόσμο μέσα από το πνεύμα του, το μυαλό του και τη συμπόνια του για εκείνους που είναι πολύ πιο ευάλωτοι από τον ίδιο, ειδικά για τους χιλιάδες νεκρούς στη Γάζα και πολλούς άλλους που παλεύουν να επιβιώσουν από την καταστροφική ανθρωπιστική κρίση που εκτυλίσσεται εκεί», προστίθεται.

Πηγή: AP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT