Το Ισραήλ καλεί σε διεθνή δράση για την απελευθέρωση 138 ομήρων

Το Ισραήλ καλεί σε διεθνή δράση για την απελευθέρωση 138 ομήρων

«Κάθε ημέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό είναι κρίσιμο» για τους ομήρους, τόνισε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι επιβεβαίωσε ότι 138 όμηροι εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να κάνει περισσότερα για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους.

«Οι μυστικές μας υπηρεσίες παρακολουθούν την κατάσταση των ομήρων μας και μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι κάθε στιγμή στην αιχμαλωσία της Χαμάς τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους», δήλωσε ο Χαγκάρι σε ενημέρωση.

«Κάθε ημέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό είναι κρίσιμο», πρόσθεσε.

Κάλεσμα προς τη διεθνή κοινότητα

Ο Χαγκάρι δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα «πρέπει να αναλάβει δράση» και πως ο Ερυθρός Σταυρός πρέπει να έχει πρόσβαση στους ομήρους.

«Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τους φέρουν πίσω. Καλούμε και τους άλλους να κάνουν το ίδιο», τόνισε.

Συνολικά, 110 όμηροι που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ έχουν απελευθερωθεί. Οι 78 απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια της εξαήμερης εκεχειρίας στα τέλη Νοεμβρίου, στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Την Τρίτη, το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ βρέθηκε αντιμέτωπο με την οργή συγγενών των 138 ομήρων, οι οποίοι εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα, στη διάρκεια συνάντησης μαζί τους.

Κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν, κατηγορώντας την ισραηλινή κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο διάσωσης για τους αγαπημένους τους.

«Ανθρωπιστική καταστροφή»

Τη στιγμή που το Ισραήλ απευθύνει κάλεσμα προς τη διεθνή κοινότητα να συμβάλει στην απελευθέρωση των ομήρων, η κυβέρνηση της χώρας εντείνει την επιχείρησή της στη Λωρίδα της Γάζας.

Σήμερα Τρίτη, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε 250 αεροπορικές επιδρομές, ενώ συνέχισε να καλεί τους αμάχους να συγκεντρωθούν σε διαρκώς μικρότερες περιοχές.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας, το οποίο ελέγχεται από τη Χαμάς, ανέφερε την Τετάρτη ότι 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο κέντρο της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες.

Σε ενημέρωση, το υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε ότι 73 σοροί και 123 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλ Ακσά στο κέντρο της Γάζας την προηγούμενη ημέρα.

Ο ΟΗΕ ανέφερε ότι λόγω όσων συμβαίνουν δεν έχει πλέον νόημα να περιγράφεται η επιχείρηση βοήθειας εκεί ως αποτελεσματική.

Τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων προειδοποιούν για «ανθρωπιστική καταστροφή», τονίζοντας ότι δεν είναι πλέον σε θέση να φτάσουν στους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια ούτε να τους προσφέρουν τα απαιτούμενα.

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ έχουν καλέσει το Ισραήλ να αποφύγει περισσότερες απώλειες μεταξύ Παλαιστίνιων αμάχων, να πολεμά με διαφορετικό τρόπο και να μην προκαλεί μετακινήσεις μεγάλου αριθμού ανθρώπων σε πολύ μικρή περιοχή.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT