ΟΗΕ: Προειδοποίηση για τον κίνδυνο «θηριωδιών» στη Γάζα

ΟΗΕ: Προειδοποίηση για τον κίνδυνο «θηριωδιών» στη Γάζα

«Πρέπει να ληφθούν επειγόντως μέτρα, τόσο από τα εμπλεκόμενα μέρη όσο και από όλα τα κράτη, ιδίως εκείνα που έχουν επιρροή, για την αποτροπή τέτοιων εγκλημάτων», τόνισε ο Φόλκερ Τουρκ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ προειδοποίησε σήμερα Τετάρτη ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος θηριωδιών στη Γάζα, καλώντας τα εμπλεκόμενα μέρη να απέχουν από τη διάπραξη παραβιάσεων.

«Οι συνάδελφοί μου στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν περιγράψει την κατάσταση. Υπό αυτές τις συνθήκες, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος θηριωδιών», δήλωσε ο Τουρκ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

«Πρέπει να ληφθούν επειγόντως μέτρα, τόσο από τα εμπλεκόμενα μέρη όσο και από όλα τα κράτη, ιδίως εκείνα που έχουν επιρροή, για την αποτροπή τέτοιων εγκλημάτων», πρόσθεσε.

Το 80% των αμάχων έχουν εκτοπιστεί

Ο ΟΗΕ έχει γνωστοποιήσει ότι πάνω από το 80% των αμάχων στη Γάζα έχουν πλέον εκτοπιστεί, καθώς και ότι οι μάχες εμποδίζουν τη διανομή βοήθειας πέρα από μία μικρής έκτασης περιοχή σε ολόκληρο τον παλαιστινιακό θύλακο.

Ανέφερε πως λόγω όσων συμβαίνουν δεν έχει πλέον νόημα να περιγράφεται η επιχείρηση βοήθειας εκεί ως αποτελεσματική.

Τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων προειδοποιούν για «ανθρωπιστική καταστροφή», τονίζοντας ότι δεν είναι πλέον σε θέση να φτάσουν στους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια ούτε να τους προσφέρουν τα απαιτούμενα.

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ έχουν καλέσει το Ισραήλ να αποφύγει περισσότερες απώλειες μεταξύ Παλαιστίνιων αμάχων, να πολεμά με διαφορετικό τρόπο και να μην προκαλεί μετακινήσεις μεγάλου αριθμού ανθρώπων σε πολύ μικρή περιοχή.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT