Το Ισραήλ «βρήκε σήραγγες και εργαστήρια βομβών» στη Δυτική Οχθη

Το Ισραήλ «βρήκε σήραγγες και εργαστήρια βομβών» στη Δυτική Οχθη

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι εντόπισε δύο φρεάτια σήραγγας, καθώς και τρία «εργαστήρια κατασκευής βομβών» στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι εντόπισε δύο φρεάτια σήραγγας, καθώς και τρία «εργαστήρια κατασκευής βομβών», ενώ συνέλαβε δέκα «καταζητούμενους Παλαιστίνιους» σε νυχτερινή επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Κατάσχεσε ακόμη αρκετά πυροβόλα όπλα και άλλο εξοπλισμό στη διάρκεια της ίδιας επιδρομής, όπως μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ισχυρίζονται ότι στρατεύματά του συγκρούστηκαν με Παλαιστίνιους ενόπλους στην περιοχή, «ανταποδίδοντας πυρά σε ύποπτους ενόπλους και απαντώντας σε εκτόξευση εκρηκτικών».

Οι επιχειρήσεις είχαν ως αποτέλεσμα ένας στρατιώτης των ισραηλινών δυνάμεων να τραυματιστεί ελαφρά, σύμφωνα με τις αναφορές στα ισραηλινά μέσα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι άλλοι 16 ύποπτοι συνελήφθησαν σε άλλες περιοχές της Δυτικής Οχθης.

Οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί στη Δυτική Οχθη έπειτα από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Η Τζενίν έχει επανειλημμένα δεχτεί ισραηλινές επιδρομές.

Εκκλήσεις για διεθνή παρέμβαση

Ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος της προεδρίας της Παλαιστινιακής Αρχής, ζήτησε από την πλευρά του επείγουσα διεθνή παρέμβαση για να σταματήσει η «ολοκληρωμένη επίθεση», όπως ανακοίνωσε, κατά των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Γάζα.

Σε δήλωσή του, ο Αμπού Ρουντέινα τόνισε ότι το Ισραήλ ασκεί «τρομοκρατία» κατά των Παλαιστινίων σε όλες τις τοποθεσίες του.

Κατηγόρησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες ως υπεύθυνες για την κλιμάκωση και ζήτησε να πιέσουν την ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει τον πόλεμό της κατά των Παλαιστινίων.

Κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να «παρέμβει επειγόντως για να σταματήσει η αιματοχυσία των Παλαιστινίων υπό το φως της πρωτοφανούς διεθνούς σιωπής».

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι επιβεβαίωσε ότι εξακολουθούν να κρατούνται 138 όμηροι στη Γάζα και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να κάνει περισσότερα για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC, Al Jazeera

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT