ΗΠΑ: Ρώσοι στρατιώτες κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου σε βάρος Αμερικανών στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Ρώσοι στρατιώτες κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου σε βάρος Αμερικανών στην Ουκρανία

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι Ρώσοι στρατιώτες απήγαγαν βίαια Αμερικανό πολίτη από το σπίτι του στο ουκρανικό χωριό Μίλοβε.

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις Ρώσοι στρατιώτες κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου εναντίον ενός Αμερικανού πολίτη που ζούσε στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής.

Η υπόθεση κατά των Ρώσων στρατιωτών σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η αμερικανική κυβέρνηση κάνει χρήση του νόμου που αποσκοπεί στη δίωξη όσων διαπράττουν εγκλήματα πολέμου κατά Αμερικανών πολιτών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι Ρώσοι στρατιώτες απήγαγαν βίαια τον Αμερικανό από το σπίτι του στο ουκρανικό χωριό Μίλοβε. Οι στρατιώτες φέρονται να ξυλοκόπησαν και να βασάνισαν τον Αμερικανό σε ρωσικό στρατόπεδο, όπου κρατήθηκε για 10 ημέρες τον Απρίλιο του 2022.

Αφού τον απήγαγαν, οι Ρώσοι στρατιώτες φέρονται να τον έγδυσαν, να του έδεσαν τα χέρια πίσω από την πλάτη και να τον χτύπησαν με κάθε δυνατό τρόπο.

Με πληροφορίες από CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT