Μέγας χορηγός των Δημοκρατικών στηρίζει τη Χέιλι έναντι του Τραμπ

Μέγας χορηγός των Δημοκρατικών στηρίζει τη Χέιλι έναντι του Τραμπ

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον, ενθάρρυνε πρόσφατα τους Ρεπουμπλικάνους να υποστηρίξουν τη Χέιλι - προτροπή που ο Χόφμαν δήλωσε ότι συμμερίζεται

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ριντ Χοφμαν, συνιδρυτής του LinkedIn και επιφανής δωρητής των Δημοκρατικών, έκανε δωρεά υπέρ της υποψήφιας για την προεδρία Νίκι Χέιλι προκειμένου να εμποδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ να εκλεγεί ξανά πρόεδρος.

Σε ανάρτησή του στο LinkedIn, ο Χόφμαν δήλωσε ότι θα ψηφίσει «με ενθουσιασμό» τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον προσεχή Νοέμβριο, αλλά σημείωσε ότι «πρώτη προτεραιότητά του είναι η αμερικανική δημοκρατία και η ακεραιότητα του νομικού μας συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη μου είναι οι προκριματικές εκλογές».

Η δημόσια δήλωση του Χόφμαν έρχεται την ώρα που η Χέιλι και άλλοι τρεις Ρεπουμπλικάνοι –ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι και ο επιχειρηματίας Βίβεκ Ραμασουάμι– θα αναμετρηθούν στο τέταρτο ντιμπέιτ του Ρεπουμπλικάνικου Κόμματος το βράδυ της Τετάρτης στην Αλαμπάμα.

Η ασυνήθιστη κίνηση του Χόφμαν να βοηθήσει έναν Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές έρχεται καθώς η Χέιλι, η οποία υπηρέτησε ως πρέσβειρα του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Τραμπ, ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις και προσελκύει την προσοχή δωρητών που αναζητούν μια εναλλακτική λύση στον πρώην πρόεδρο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον, ενθάρρυνε πρόσφατα τους Ρεπουμπλικάνους να υποστηρίξουν τη Χέιλι – προτροπή που ο Χόφμαν δήλωσε ότι συμμερίζεται. «Οσοι από εμάς πιστεύουμε στην Αμερική πρέπει να ενωθούμε για να εμποδίσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ να ανακτήσει τον Λευκό Οίκο», ανέφερε ο Χόφμαν στην ανάρτησή του. «Η Αμερική χρειάζεται και τα δύο μεγάλα κόμματα να έχουν λογικούς ανθρώπους που θα τιμήσουν τον όρκο τους».

Ο Χόφμαν δήλωσε ότι διαφωνεί με τη Χέιλι σε ένα ευρύ φάσμα πολιτικών θεμάτων, αλλά θεωρεί την πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας ως «τη μόνη… εκτός από τον Τραμπ που έχει πιθανότητες» να κερδίσει το χρίσμα του. «Η Νίκι Χέιλι δεν θα ήταν τόσο καλή για την Αμερική όσο ο Τζο Μπάιντεν», έγραψε, «αλλά η Αμερική θα επιβίωνε».

Με πληροφορίες από CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT