Νετανιάχου: Εχουμε περικυκλώσει το σπίτι του ηγέτη της Χαμάς

Νετανιάχου: Εχουμε περικυκλώσει το σπίτι του ηγέτη της Χαμάς

Ο Γιάχια Σινουάρ ήταν ιδρυτικό μέλος της Χαμάς και έχει αναδειχθεί ίσως στην πιο ισχυρή προσωπικότητά της οργάνωσης

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «περικύκλωσαν» το σπίτι του ηγέτη της Χαμάς, Γιάχια Σινουάρ, στην περιοχή Χαν Γιουνίς στη Γάζα.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, σε μαγνητοσκοπημένη δήλωση μέσω βίντεο την Τετάρτη, είπε: «Χθες είπα ότι οι δυνάμεις μας μπορούν να φτάσουν οπουδήποτε στη Λωρίδα της Γάζας. Σήμερα περικυκλώνουν το σπίτι του Σινουάρ. Μπορεί να έχει διαφύγει, αλλά είναι θέμα χρόνου να τον πιάσουμε».

Ο Σινουάρ ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος της Χαμάς και έχει αναδειχθεί ίσως στην πιο ισχυρή προσωπικότητά της οργάνωσης, θεωρείται ο «αρχιτέκτονας» της αιματηρής εισβολής στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου.

Xθες υψηλόβαθμο στέλεχος των IDF τόνισε ότι η περιοχή Χαν Γιουνίς είναι το σπίτι των ηγετών της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ, Γιάχια Σινουάρ και Μοχάμεντ Σινουάρ. «Η μάχη για την Χαν Γιουνίς αποτελεί κεντρική προτεραιότητα», δήλωσε ο Γιαρόν Φινκλμαν. 

Την ίδια ώρα, ο Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) παραδέχθηκε ότι οι ηγέτες του ριζοσπαστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς μπορεί να έχουν ήδη εγκαταλείψει τη Λωρίδα της Γάζας μέσω υπόγειων τούνελ για να κρυφτούν στην Αίγυπτο.

Με πληροφορίες από Times of Israel

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT