Μακελειό στο Λας Βέγκας: Καθηγητής που δεν προσελήφθη ο ένοπλος

Μακελειό στο Λας Βέγκας: Καθηγητής που δεν προσελήφθη ο ένοπλος

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένοπλος άνδρας ήταν καθηγητής ο οποίος είχε ανεπιτυχώς προσπαθήσει να εργαστεί στο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο έλαβε χώρα η επίθεση. Τρεις νεκροί ο τραγικός απολογισμός

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοπλος άνοιξε πυρ χθες Τετάρτη σε πανεπιστημιούπολη στο Λας Βέγκας της Νεβάδα, στις δυτικές ΗΠΑ, και σκότωσε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, προτού διαπιστωθεί ο θάνατος και του ιδίου, ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση της πόλης. Μετά το αιματηρό περιστατικό, πληροφορίες του Associated Press αναφέρουν ότι ο ένοπλος άνδρας ήταν καθηγητής ο οποίος είχε ανεπιτυχώς προσπαθήσει να εργαστεί στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, αφού είχε απορριφθεί ύστερα από συνέντευξη

Οι ίδιες πληροφορίες οι οποίες βασίζονται σε ανώνυμη μαρτυρία αξιωματικού της αστυνομίας αναφέρουν ότι ο δράστης προηγουμένως εργαζόταν στο East Carolina University, στη Βόρεια Καρολίνα.

Μακελειό στο Λας Βέγκας: Καθηγητής που δεν προσελήφθη ο ένοπλος-1
AP Photo/John Locher

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο χθεσινό περιστατικό τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι τέσσερις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση. 

Αφού η αστυνομία χαρακτήρισε την επίθεση λήξασα, το πρυτανείο ζήτησε οι πάντες να μείνουν «κλεισμένοι μέσα», ώστε οι άνδρες της να μπορέσουν να αδειάσουν τα κτίρια «ένα προς ένα», ενώ ακύρωσε το σύνολο των μαθημάτων που επρόκειτο να παραδοθούν και άλλες δραστηριότητες.

«Αυτό σκοτείνιασε την πανεπιστημιούπολη» και «τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε να δώσουμε μάχη και να το ξεπεράσουμε αυτό, κι είναι απλά θλιβερό», είπε φοιτητής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού KSNV.

Μακελειό στο Λας Βέγκας: Καθηγητής που δεν προσελήφθη ο ένοπλος-2
AP Photo/Lucas Peltier

Το μακελειό του 2017

Η νέα τραγωδία ανοίγει ξανά τις πληγές του μακελειού που είχε ζήσει το Λας Βέγκας το 2017, ενός από τα χειρότερα στην Ιστορία των ΗΠΑ.

Τότε, ένοπλος με τουφέκια τροποποιημένα ώστε να ρίχνουν με ρυθμούς πολυβόλων και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών σκότωσε 58 ανθρώπους και τραυμάτισε εκατοντάδες άλλους ανοίγοντας πυρ από τον 32ο όροφο ξενοδοχείου εναντίον πλήθους που είχε πάει να παρακολουθήσει συναυλία μουσικής κάντρι. Ο δράστης αυτοκτόνησε.

Η χθεσινή νιοστή τραγωδία κάνει ακόμα πιο βαρύ για τις ΗΠΑ το τίμημα που πληρώνουν για την ευρεία διάδοση των όπλων στην επικράτειά τους. Η χώρα μετράει περισσότερα όπλα απ’ ό,τι κατοίκους, ένας ενήλικος στους τρεις έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα όπλο και σχεδόν ένας στους δύο ζει σε νοικοκυριό με πάνω από ένα όπλο.

Με πληροφορίες από Associated Press, ΑΠΕ-ΜΠΕ και AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT