«Το Ιράν εμπλέκεται στον σχεδιασμό και την εκτέλεση επιθέσεων από τους Χούθι»

«Το Ιράν εμπλέκεται στον σχεδιασμό και την εκτέλεση επιθέσεων από τους Χούθι»

«Πιστεύουμε ότι εμπλέκονται στη διεξαγωγή των επιθέσεων, στο σχεδιασμό τους, στην εκτέλεσή τους, στην εξουσιοδότησή τους και τελικά τις υποστηρίζουν», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος του Λευκού Οίκου

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, βοηθούν τον σχεδιασμό και την εκτέλεση πυραυλικών επιθέσεων και επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τους Χούθι της Υεμένης εναντίον του Ισραήλ και πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε την Πέμπτη κορυφαίος σύμβουλος του Λευκού Οίκου.

«Πιστεύουμε ότι εμπλέκονται στη διεξαγωγή αυτών των επιθέσεων, στο σχεδιασμό τους, στην εκτέλεσή τους, στην εξουσιοδότησή τους και τελικά τις υποστηρίζουν», δήλωσε ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Τζον Φάινερ, στο Φόρουμ για την Ασφάλεια του Ασπεν.

Από την πλευρά του, το Ιράν αρνείται ότι εμπλέκεται στις επιθέσεις των Χούθι με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ και πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι Χούθι λένε ότι οργανώνουν τις επιθέσεις ως απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Γάζα, μετά την επιδρομή της υποστηριζόμενης από το Ιράν ισλαμικής οργάνωσης στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου.

«Δεν έχουμε δώσει προθεσμία στο Ισραήλ»

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Τζον Φάινερ, οι ΗΠΑ δεν έχουν δώσει στο Ισραήλ μια ακριβή προθεσμία για να τερματιστεί η ευρεία στρατιωτική επιχείρηση κατά της Χαμάς.

Εάν ο πόλεμος τελείωνε τώρα, η ισλαμιστική οργάνωση θα εξακολουθούσε να συνιστά απειλή, δήλωσε ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας πως οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι πολλοί στόχοι ασφαλείας για το Ισραήλ παραμένουν στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT