Αναφορά της Χαμάς για θάνατο ομήρου κατά την επιχείρηση διάσωσής του από το Ισραήλ

Αναφορά της Χαμάς για θάνατο ομήρου κατά την επιχείρηση διάσωσής του από το Ισραήλ

Σύμφωνα με τη Χαμάς, η οποία ισχυρίζεται ότι ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν βομβιστική επιδρομή, ο Ισραηλινός όμηρος σκοτώθηκε σε μάχες

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κασάμ, ανακοίνωσε σήμερα νωρίς το πρωί ότι απέτρεψε προσπάθεια του ισραηλινού στρατού να απελευθερώσει έναν από τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα.

Σύμφωνα με τη Χαμάς, η οποία ισχυρίζεται ότι ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν βομβιστική επιδρομή, ο Ισραηλινός όμηρος σκοτώθηκε σε μάχες. Ο στρατός του Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει τους ισχυρισμούς.

Επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια

Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός συνέχισε να βομβαρδίζει τον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ τα ισραηλινά τανκς προχωρούσαν προς το κέντρο του καταυλισμού.

Σύμφωνα με αναφορές του δημοσιογράφου Χοσάμ Σαμπάτ, τον οποίο επικαλείται το BBC, τανκς εκτοξεύουν καπνογόνα και βόμβες μολότοφ σε καταφύγιο του εν λόγω καταυλισμού, όπου ζουν 15.000 εκτοπισμένοι.

Σύμφωνα με τις αναφορές, οι βομβαρδισμοί συνεχίζονταν για περισσότερες από τρεις ώρες, με αποτέλεσμα τα ασθενοφόρα να μην μπορούν να φτάσουν στον καταυλισμό, ενώ όλα τα νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα είναι εκτός λειτουργίας.

Πυρκαγιές φέρονται να ξέσπασαν σε πολλά κτίρια στον καταυλισμό, προκαλώντας πανικό σε χιλιάδες εκτοπισμένους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να αναζητήσουν καταφύγιο σε σχολεία του ΟΗΕ.

Αιματηρή επίθεση και σε καταυλισμό στη Δυτική Οχθη

Οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ και σκότωσαν έξι Παλαιστινίους σε καταυλισμό προσφύγων στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης από το Ισραήλ Δυτικής Οχθης σήμερα Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT