Σύντομο τετ-α-τετ ανάμεσα σε Ζελένσκι-Όρμπαν στο Μπουένος Άιρες

Σύντομο τετ-α-τετ ανάμεσα σε Ζελένσκι-Όρμπαν στο Μπουένος Άιρες

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν είχαν μια σύντομη συνομιλία στο πλαίσιο της ορκωμοσίας του Προέδρου της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν έγινε γνωστό το αντικείμενο της συζήτησης των δύο ανδρών.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης είχαν προχωρήσει στην εκτίμηση ότι οι δύο ηγέτες θα είχαν μια συνάντηση στο Μπουένος Άιρες προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με την προσπάθεια του Κιέβου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ενόψει και της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την επόμενη εβδομάδα, οι δύο άνδρες εμφανίστηκαν να συνομιλούν για περίπου 20 δευτερόλεπτα στο κοινοβούλιο της Αργεντινής.

Η σύνοδος κορυφής αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες με την Ουκρανία.

Ο Όρμπαν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι αντιτίθεται στην έναρξη συνομιλιών τώρα, ενώ η οποιαδήποτε σχετική απόφαση πρέπει να είναι ομόφωνη.

Την ίδια ώρα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός απείλησε να μπλοκάρει τις ενέργειες για την παροχή 50 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ως δημοσιονομική στήριξη μέχρι το 2027, αν και ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε -την Παρασκευή-, ότι η ΕΕ θα βρει τρόπους να στηρίξει οικονομικά το Κίεβο ακόμη και αν η Ουγγαρία ασκήσει βέτο.

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT