«Μύθος» το Ολοκαύτωμα για το 20% των νέων σε ηλικία Αμερικανών

«Μύθος» το Ολοκαύτωμα για το 20% των νέων σε ηλικία Αμερικανών

Το ένα πέμπτο των Αμερικανών ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών πιστεύει ότι το Ολοκαύτωμα είναι ένας μύθος, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ένα πέμπτο των Αμερικανών ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών πιστεύει ότι το Ολοκαύτωμα είναι ένας μύθος, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση (Economist/YouGov) που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ υπάρχει παράλληλα και ένα 30% το οποίο «ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί» με την εν λόγω θέση.

Με άλλα λόγια, στις ηλικίες μεταξύ 18 και 29 ετών υπάρχει ένα ποσοστό 50% το οποίο αμφισβητεί το ιστορικό γεγονός του Ολοκαυτώματος.

Ωστόσο, συγκριτικά, στις ηλικίες άνω των 65 ετών το ποσοστό όσων θεωρούν «μύθο» το Ολοκαύτωμα είναι μηδενικό και στις ηλικίες 45-64 μόλις 2%.

Ο πόλεμος που είναι σε εξέλιξη στη Γάζα, από τις 7 Οκτωβρίου και έπειτα, έχει οδηγήσει σε έξαρση των αντισημιτικών επιθέσεων παγκοσμίως, προκαλώντας εσωτερικές εντάσεις σε κοινωνίες όπως είναι η αμερικανική. 

Με πληροφορίες από the Times of Israel

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT